Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Νίκη για τους εργαζόμενους της ΕΒΓΑ

Έπειτα από τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, η εργοδοσία πήρε πίσω τις ατομικές συμβάσεις, μέσω των οποίων επιχείρησε να παγιώσει τις μειώσεις μισθών που επέβαλε, αλλά και να ανοίξει το δρόμο στο καθεστώς της υπενοικίασης εργαζομένων.
Το πρωί της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, αφού πρώτα η διοίκηση της επιχείρησης πήρε πίσω το έγγραφο της Σύμβασης Εργασίας που κατέθεσε την Πέμπτη.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει να αντιδράσουν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Παρασκευή 4 Απρίλη στις 10 μ.μ. ως και την Τρίτη 8 Απρίλη στις 10 μ.μ.

Στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου, που πραγματοποιήθηκε στην πύλη του εργοστασίου στην Ιερά Οδό, ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, ξεκαθάρισε ότι το σωματείο και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αποκρούσουν τυχόν νέα απόπειρα της εργοδοσίας να προχωρήσει με τις ατομικές συμβάσεις.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:
  • Επιχειρησιακή σύμβαση με τους μισθούς που ίσχυαν στις 30 Σεπτέμβρη 2013 αναδρομικά από 1 Οκτώβρη 2013 (πριν τις μονομερής μειώσεις).
  • Πλήρης εφαρμογή του κανονισμού εργασίας στο άρθρο «παροχές» με αναδρομική ισχύ σε αυτά που έχουν περικοπεί (μέρος δωροεπιταγών, ασφαλιστική κάλυψη, εκδρομή).
  • Εφαρμογή κα

1 σχόλια:

  1. Όπως λέει και το άρθρο ".... έπειτα από τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, η εργοδοσία πήρε πίσω τις ατομικές συμβάσεις, μέσω των οποίων επιχείρησε να παγιώσει τις μειώσεις μισθών που επέβαλε, αλλά και να ανοίξει το δρόμο στο καθεστώς της υπενοικίασης εργαζομένων."
    Τα βλέπετε κύριοι του Συνδέσμου που περί άλλων τυρβάζετε ; Τα ακούτε κύριοι του Εργ Κέντρου που σφυρίζεται αδιάφορα;
    Να τα δουν πρώτα και κύρια οι εργαζόμενοι και να καταλάβουν πως μόνο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ και ΤΑΞΙΚΑ έχουν ελπίδες για να καλυτερευσουν τη ζωή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Από το Blogger.