Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Διακήρυξη

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. 
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ 
                                                      ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ.

Η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις δεν έχει τελειωμό. Θα υπάρξει νέα γενικευμένη επίθεση σε κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, σε όλη την κλίμακα.

Θέλουν μισθούς

των 200-300 ευρώ. Να αμείβονται οι εργαζόμενοι με μισθούς πείνας. Σε αυτήν την κατεύθυνση βρίσκονται οι άθλιοι μισθοί των προγραμμάτων απασχόλησης, οι μισθοί των νέων εργατών στα προγράμματα μαθητείας. Ανοίγουν το δρόμο για γενικευμένες μειώσεις σε όλους τους μισθούς, για ατομικές συμβάσεις. Πρόσφατες είναι άλλωστε οι ξεκάθαρες αξιώσεις των μεγάλων επιχειρηματιών ομίλων για μισθούς των 300 € ως όρο για να επενδύσουν στη χώρα.

Οι απαιτήσεις αυτές πατούν πάνω σε συγκεκριμένο σχεδιασμό, στον καθολικό στόχο της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων, της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας. Το ξεμονάχιασμα των εργαζομένων, το χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις και η καθιέρωση των ατομικών συμβάσεων είναι εργαλείο για να γκρεμίσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς, να σαρώσουν κάθε εργατικό δικαίωμα που έχει απομείνει.

Οι ατομικές συμβάσεις αν δεν αποκρουστούν θα επιφέρουν μεγάλα πλήγματα συνολικά στους εργαζομένους. Κάθε εργαζόμενος θα είναι εκτεθειμένος στις ορέξεις της εργοδοσίας. Ατομική σύμβαση σημαίνει αναξιοπρεπείς και πίσω από τις ανάγκες, παροχές υγείας και ασφάλισης, σπρώξιμο στην ιδιωτική ασφάλιση και στην ιδιωτική υγεία για όσους μπορούν.

Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΝΙΑΙΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ.
 
Μετά την απαράδεκτη και πραξικοπηματική «απόφαση» της Διοίκησης του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων πριν από δύο χρόνια να αφαιρέσει από τη δύναμη του τους εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό, νιώθοντας την πίεση που θα τους ασκούνταν από τις ταξικές δυνάμεις στον κλάδο, οι εργαζόμενοι έχουν γίνει έρμαια στις απαιτήσεις των εργοδοτών. Το σωματείο όχι μόνο δεν πρωταγωνίστησε στην υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, αλλά πέρασε εντελώς στην αντίπερα όχθη – αυτή των εργοδοτών – μπαίνοντας μπροστά στην υπογραφή μισθολογικών μειώσεων που έφτασαν το -14%, στο όνομα της εργασιακής ειρήνης με τους μεγαλοξενοδόχους και στη λογική του μικρότερου κακού. Αν σε αυτή τη μείωση συνυπολογιστούν οι απώλειες από τα προηγούμενα μέτρα, η μείωση των ονομαστικών μισθών, σε σύγκριση με το 2009, ξεπερνά σήμερα το 45%!
 
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
 
Μέσα από μια διαδικασία συσκέψεων, συναντήσεων και συζητήσεων με δεκάδες συναδέλφους μας τους προηγούμενους μήνες και νιώθοντας την ανάγκη να συντονιστεί την αντίσταση των εργαζομένων σε όλο τον κλάδο και σε όλο το Νομό μέσα από έναν ενιαίο συνδικαλιστικό φορέα, πρώτα και κύρια μέσα στους χώρους δουλειάς και όχι με πυροτεχνήματα και ακίνδυνες κινητοποιήσεις, προχωράμε στην ίδρυση του Συνδικάτου ΕΤΞ-ΣΕ Ν. Λασιθίου. Ενώνουμε τη φωνή και τη δύναμή μας με τους συναδέλφους και των 4 Δήμων του Νομού με στόχο τη δημιουργία ενός πανίσχυρου ταξικού κλάδου που σκοπό θα έχει όχι μόνο να αναχαιτίσει την αντιλαϊκή επίθεση στα δικαιώματά μας αλλά θα μπει μπροστά σε όλα τα προβλήματα που εξοντώνουν την λαϊκή οικογένεια με δράσεις όπως η προστασία των ανέργων συναδέλφων μας, η αντιμετώπιση της φοροληστείας, οι διακοπές ρεύματος, η λαϊκή Υγεία και Παιδεία.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ – ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους χωρίς διακρίσεις με βάση την ηλικία, ως έναρξη για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις, σε συνδυασμό με άλλα αιτήματα, όπως κατάργηση των φόρων και των χαρατσιών, αποκλειστικά δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία κ.λπ.
  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων.
  • Αύξηση των επιδομάτων ανεργίας και του χρόνου επιδότησης για όσο χρόνο διαρκεί η ανεργία.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού χωρίς δίμηνες ή ολιγόμηνες συμβάσεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΤΟΥ, 
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ, 
                                        ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ.

Κανένας μόνος του απέναντι στην όξυνση της επίθεσης.

ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ !

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.