Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας στη Λάρισα

Το "ΤΑΛΩΣ'' στέκεται αλληλέγγυο στο Σύλλογο Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, χαιρετίζοντας τόσο την αντίστασή του στην εργοδοτική πρόκληση όσο και το πλαίσιο αιτημάτων που βάζει ως διεκδικήσεις για τους συναδέλφους μας στη Λάρισα.

Σημασία δεν έχει πού δουλεύουμε, αλλά το πώς αντιστεκόμαστε στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας!

Το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων
– Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας καταγγέλλει την προσπάθεια της εργοδοσίας της επιχείρησης «MAKRO CASH and CARRY», στο κατάστημα της Λάρισας για τις κατά συρροή γραπτές επιπλήξεις προς τους εργαζομένους, μεθόδευση που επαναφέρει μετά από καιρό με σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου σημειώνει:

«Σήμερα που η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου, αλλά και γενικότερα έχει ενταθεί, με περικοπές στα επιδόματα, με απολύσεις, ελαστικές μορφές εργασίας, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, αλλαγές στις συμβάσεις κτλ. δεν είναι τυχαίο που επανέρχονται οι γραπτές επιπλήξεις.
Ένα μέτρο που με βάση την εμπειρία, στόχο έχει όχι μόνο να φοβίσει τους εργαζομένους να μη διεκδικούν και να μη σηκώνουν κεφάλι, αλλά αποτελεί και στοιχείο, το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει η εργοδοσία και να προχωρήσει σε απολύσεις.

Η προσπάθεια τρομοκρατίας και εκφοβισμού των εργαζομένων, συνδέεται άμεσα και με την στάση που κράτησε η διεύθυνση του καταστήματος, όταν της γνωστοποιήθηκε η νέα σύνθεση της Διοίκησης του Σωματείου. 
Στάση που δείχνει το φόβο της απέναντι στην οργανωμένη συλλογική δράση των εργαζομένων μαζί με το σωματείο.

Από πότε η εργοδοσία έχει λόγο για το ποιους θα εκλέξουν οι εργαζόμενοι στα συνδικαλιστικά τους όργανα; 
Από πότε έχουν γνώμη για το ποιοι θα συμμετέχουν στο σωματείο;
Ένα ταξικό σωματείο το μόνο που έχει σαν κριτήριο είναι η άποψη των εργαζομένων, γιατί εκείνων τα συμφέροντα υπερασπίζεται και όχι της εργοδοσίας. 
Ας σταματήσουν λοιπόν να προσπαθούν να περάσουν τη γνώμη τους για το ποιον θα ήθελαν να εκπροσωπεί τους εργαζομένους και ποιον όχι.

Το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας καλεί τους συναδέλφους εργαζόμενους στην επιχείρηση "MAKRO CASH and CARRY" να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία, επιχειρησιακό και κλαδικό, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αντισταθούμε στις αντεργατικές απαιτήσεις της εργοδοσίας και τη γενικευμένη επίθεση που δέχεται η εργατική, λαϊκή οικογένεια σήμερα. 


Διεκδικούμε:

  Την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης στο εμπόριο χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά των μισθών μας στα προ της μείωσης επίπεδα.

Την υπογραφή συλλογικής σύμβασης που να επιβάλει τη μετατροπή των προσωρινών συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις 8ωρης απασχόλησης και αορίστου χρόνου.

√  Συλλογική σύμβαση που να προβλέπει ωράριο εργασίας 40 ωρών για όλη την εβδομάδα, με κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.

√  Την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες πολυεθνικές».

Εμείς από την πλευρά μας, παίρνουμε θάρρος που υπάρχουν τέτοια Σωματεία που δεν παζαρεύουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων, αλλά βάζουν πάνω απ' όλα τις ανάγκες τους. 

Γεμίζουμε κουράγιο για την μεγάλη μάχη που έχουμε μπροστά μας που δεν είναι άλλη από αυτήν της Σύμβασης.

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ - ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.