Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ανακούφιση για χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους


Κανένα λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει για το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπως ξεκαθάρισε ο  Ηρακλειώτης Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου μετά τις λανθασμένες φήμες που αναπτύχθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

«Πολύ σύντομα θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις για το εφάπαξ από το Υπουργείο, οι οποίες θα αναφέρονται στον τρόπο που θα ρυθμιστεί το συγκεκριμένο θέμα, προς τη θετική κατεύθυνση», δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου.
Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στη
διάρκεια συζήτησης σχετικής ερώτησης του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στρατούλη, έδωσε σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις, για το εφάπαξ και το νέο κανονισμό του ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης.

Ο κ. Κεγκέρογλου αφού δήλωσε πως άμεσα θα ανακοινωθούν σημαντικές εξελίξεις για το εφάπαξ, οι οποίες θα έχουν να κάνουν στον τρόπο που θα ρυθμιστεί το συγκεκριμένο θέμα, προς τη θετική κατεύθυνση, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο θέμα του εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων, με αφορμή την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Ο ίδιος τόνισε ότι η αλλαγή του συστήματος είσπραξης των εισφορών είναι πάρα πολύ θετική εξέλιξη, γιατί έτσι αντιμετωπίζεται η εισφοροδιαφυγή και δρομολογείται το θέμα των συντάξεων και του εφάπαξ.

«Με τη θεσμική παρέμβαση που κάναμε και εισπράττουμε με την ΑΠΔ τις ασφαλιστικές εισφορές των υπόλοιπων Ταμείων, ΙΚΑ, ΕΤΕΑ-ΤΑΠΙΤ κτλ έχουμε αυτόματα δραστική παρέμβαση στην μείωση της εισφοροδιαφυγής. Άρα ο παράγοντας αυτός, αντιμετωπίζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Όλα τα άλλα που λέγονται, παρερμηνεύοντας τη θεσμική παρέμβαση, την οποία άλλωστε ψηφίσατε και εσείς κ. Στρατούλη και τη συγκεκριμένη πολιτική απόφαση, όχι μόνο τα διαψεύδω, αλλά δηλώνω πως είναι – δυστυχώς- υπέρ των εργοδοτών που δεν είναι συνεπείς. Αν δεν εφαρμοστεί το ενιαίο σύστημα είσπραξης των εισφορών μέσω της ΑΠΔ, θα συνεχιστεί η εισφοροδιαφυγή.

Οι υπάλληλοι που θα απελευθερωθούν από τη διαδικασία ελέγχου θα ενισχύσουν την κεντρική Υπηρεσία, ώστε να έχουμε γρηγορότερη έκδοση συντάξεων. Επιπλέον πρέπει να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση, που έχει ξεκινήσει για το ΕΤΕΑ και κυρίως το ΤΕΑΥΕΚ και η οποία αναμένεται να τελειώσει στο πρώτο εξάμηνο του 2014, ώστε οι συντάξεις να καταβάλλονται γρηγορότερα.
Για το θέμα του νέου κανονισμού του ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης,  ξεκαθάρισε ότι η πρώτη πρόταση που έχει υποβληθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, δεν εγκρίνεται ως έχει, αλλά θα τύχει επεξεργασίας και βεβαίως πρέπει να ολοκληρωθεί και η αναλογιστική μελέτη.

Πηγή: Creta post

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.