Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Επιστολή συμπαράστασης

Συνάδελφοι,
Πριν λίγες μέρες , προτού ακόμη υπογραφεί η σύμβαση-καρμανιόλα, είχαμε απευθύνει την παρακάτω επιστολή προς φορείς και συλλογικότητες της πόλης μας, ζητώντας την συμπαράστασή τους  στα δίκαια αιτήματά μας. Αρκετοί από αυτούς που μιλήσαμε προσωπικά, εξέφρασαν προφορικά την στήριξή τους.
Σήμερα λάβαμε γραπτή έκφραση συμπαράστασης από ένα κόμμα που έχει αποδείξει ότι όντως είναι με το μέρος των εργαζόμενων και πολεμά για τα δικαιώματά τους.
Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή, ελπίζοντας πως και οι υπόλοιποι θα βρουν χρόνο νας μας στείλουν έστω τις παρατηρήσεις τους.



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

(κ. Αντιπεριφερειάρχη,  Δήμο Αγίου Νικολάου, Οικολογική Κίνηση Μεραμπέλλου, Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου, Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου , Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Μεραμπέλλου, ΟΛΜΕ Λασιθίου, Κοινωνικό Ιατρείο Αγ. Νικολάου, Σύλλογο Νοσοκομειακών Γιατρών Αγίου Νικολάου, Τεχνικό Επιμελητήριο (τμήμα Ανατολικής Κρήτης),  Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγ. Νικολάου, Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Λασιθίου, Οδοντιατρικό Σύλλογο Λασιθίου, Φαρμακευτικό Σύλλογο Λασιθίου, Αλληλέγγυους Πολίτες Μεραμπέλλου, Συνεταιρισμό Γυναικών Κριτσάς, Οικονομικό Επιμελητήριο Λασιθίου, Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μεραμπέλλου, Συνδικάτο Οικοδόμων "Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ", ΠΕΑΕΑ παράρτημα Αγ. Νικολάου, ΠΑΣΟΚ-Ν. Λασιθίου, Ν.Δ.-Ν. Λασιθίου, ΣΥΡΙΖΑ-Ν. Λασιθίου, Κ.Κ.Ε. Ν. Λασιθίου,  Π.Α.ΜΕ.-Ν. Λασιθίου, Πολιτιστική Ομάδα Καθηγητών Αγίου Νικολάου, Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Αγίου Νικολάου, Εμπορικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου).

Η σύσταση του συνδικάτου «ΤΑΛΩΣ» - Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λασιθίου, επιβλήθηκε από την ανάγκη συσπείρωσης όλων των εργαζομένων στον Τουρισμό με κοινό στόχο την προάσπιση των επαγγελματικών και οικονομικών συμφερόντων του κλάδου μας.

Η Πανελλαδική Συλλογική σύμβαση που υπεγράφη καλύπτει τους εργαζόμενους στα μεγάλα αστικά κέντρα που δουλεύουν όλο το χρόνο και όχι εμάς της περιφέρειας οι οποίοι στην πλειοψηφία μας είμαστε εποχικοί και στην καλύτερη περίπτωση δουλεύουμε 6 μήνες για να ζήσουμε 12, εμείς και οι οικογένειές μας.

Ο Τουρισμός την τελευταία τριετία έχει παρουσιάσει αυξητική τάση και η σαιζόν που έρχεται προβλέπεται να είναι η καλύτερη της τελευταίας 20/ετίας για τους επιχειρηματίες.

Συμφέρον όλων μας, ξενοδόχων, ξενοδοχοϋπαλλήλων, τοπικής κοινωνίας, εμπόρων κλπ, είναι να υπογραφεί τοπική Συλλογική Σύμβαση που να καλύπτει τις ανάγκες μας.

Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από δίκαιη αμοιβή ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας με αξιοπρέπεια.

Δίκαια αιτήματά μας είναι:

·         Επαναφορά μισθών και λοιπών αποδοχών στα επίπεδα της Σύμβασης του 2010.

·         Αποτροπή ατομικών συμβάσεων.

·         Εξάλειψη ανασφάλιστης εργασίας.

Ζητούμε τη στήριξή σας και ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας.


Άγ. Νικόλαος 24 Μαρτίου 2014                                                                          

Με εκτίμηση,

Συνδικάτο «ΤΑΛΩΣ»

Ιστοσελίδα: http://tourprolasithiou.blogspot.gr/

 e-mail: [email protected]



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κομματικές Οργανώσεις Βάσης  Μεραμπέλου – Ιεράπετρας – Σητείας

Αγαπητοί Συναγωνιστές,
Λαμβάνοντας την επιστολή σας, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματός μας τόσο ως προς τους στόχους ίδρυσης του κλαδικού «Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λασιθίου, ο ΤΑΛΩΣ», όσο και προς τα δίκαια και ρεαλιστικά αιτήματα που εκφράζετε τόσο πρωτοπόρα και δυναμικά, ως στόχους πάλης των εργαζομένων στο χώρο του Τουρισμού.
Το ΚΚΕ βαδίζει προς τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, αγώνων και θυσιών, παραμένοντας "το πιο νέο" κόμμα. Πρεσβεύει το νέο, το αναγκαίο, το μοναδικά προοδευτικό μέλλον για την ανθρωπότητα: Την απαλλαγή της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση, τη θεμελίωση των νέων κοινωνικών σχέσεων, της κοινωνικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, του κεντρικού σχεδιασμού, της ενεργού συμμετοχής των εργαζομένων στην οργάνωση - διεύθυνση της κοινωνικής παραγωγής και των κοινωνικών υπηρεσιών.
Οι Κομμουνιστές, τα μέλη του ΚΚΕ, θα δώσουν με ανιδιοτέλεια τον καλύτερό τους εαυτό, για την ανασύνταξη του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής μας και της χώρας μας μαζί με τους εργαζομένους, προωθώντας και παλεύοντας τα δίκαια αιτήματα τους.
Το ΚΚΕ, ως Κόμμα βαθιά και αταλάντευτα  διεθνιστικό, θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη οργάνωσης όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας και προέλευσης πιστεύοντας ότι αποτελεί τον μοναδικό δρόμο που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη ώστε να χειραφετηθεί από τα καπιταλιστικά δεσμά.
Ως εκ τούτου, θεωρείστε δεδομένη τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στην ίδρυση του κλαδικού σας Συνδικάτου και θεωρείστε δεδομένη επίσης την έμπρακτη στήριξη μας στα επόμενα σας βήματα.
Χαιρετίζουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην αποκάλυψη του ρόλου του εργοδοτικού συνδικαλισμού της περιοχής μας που με άφοβο και σαφέστατο λόγο, βοηθάτε κι εσείς από την πλευρά σας να γίνει ακόμα πιο πολύ κατανοητός από τους χιλιάδες εργαζομένους του Λασιθίου.
Παρακαλούμε να απευθύνετε τους ταξικούς μας χαιρετισμούς στα μέλη της Διοίκησης και στα μέλη του Συνδικάτου.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.