Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Αλληλεγγύη στους Ξενοδοχοϋπαλλήλους της Ιεράπετρας


Ξενοδοχοϋπάλληλοι - Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες της Ιεράπετρας,

Με οργή και αγανάκτηση παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις από τον χώρο των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία του νομού μας.

Η περιβόητη τοπική συλλογική σύμβαση που πανηγύρισαν οι συνάδελφοι του Σωματείου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου «περιείχε πολλές ασάφειες» κατά δήλωση του Επόπτη Εργασίας και έπρεπε να συνταχθεί και να υπογραφεί ξανά.

Οι συνάδελφοί μας από την Ιεράπετρα μένουν ακάλυπτοι, βορά στα νύχια των εργοδοτών που αρνούνται ακόμα και αυτές τις αμοιβές πείνας που καλύπτει η  τοπική συλλογική. Τους κατεβάζουν ακόμη πιο χαμηλά μισθολογικά, εξομοιώνοντας τον μισθό τους σχεδόν με επίδομα Πρόνοιας…

Σαρώθηκε το Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο με τη βοήθεια των συνδικαλιστών που έννοια τους έχουν να προστατεύσουν τα συμφέροντα των εργοδοτών και όχι των εργαζόμενων.

Συνάδελφοι, δηλώνουμε την αμέριστη  συμπαράσταση  και Αλληλεγγύη μας. 
Είμαστε στο πλευρό σας!

Να ξέρετε όμως ότι οι αγώνες ΔΕΝ κερδίζονται στα γραφεία, ούτε με παρακάλια στους «βολευτές» και υπουργούς που λένε «ναι» στα μνημόνια και την τρόικα.

Τον αγώνα τον κερδίζουμε όταν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και πολεμήσουμε ΕΜΕΙΣ για τα συμφέροντά μας και θα κερδίσουμε όταν ο καθένας από ‘μας αντιληφθεί ότι το δίκιο του ΜΟΝΟ Ο ΙΔΙΟΣ μπορεί να το διεκδικήσει.

Δεν ζητάμε μετοχές στις επιχειρήσεις τους, διεκδικούμε δίκαιη αμοιβή του κόπου μας.
Είμαστε πολλοί και είναι λίγοι.
Την «εργασιακή ειρήνη» που επιθυμούν, την ρυθμίζουν οι εργαζόμενοι.

Καλούμε τον Σύνδεσμο Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου σε συνεργασία με τον «ΤΑΛΩ» και τα υπόλοιπα Σωματεία του νομού, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει όλα τα πρακτικά μέτρα οργανώνοντας τον αγώνα των συναδέλφων μας, ώστε αν δεν υπογραφεί τελικά σύμβαση, οι εργαζόμενοι να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους με κινητοποιήσεις οι οποίες θα οδηγούν ακόμα και στο να μην ανοίξουν τα ξενοδοχεία, αν δεν μπουν οι εργαζόμενοι με το κεφάλι ψηλά, έχοντας εξασφαλίσει μισθούς και δικαιώματα.

Άλλο κουπί σε γαλέρα δεν θα τραβήξουμε!
Ψηλά το κεφάλι και ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς το Δ.Σ. 
του Συνδικάτου ΕΤΞ – ΣΕ Ν. Λασιθίου, ο «ΤΑΛΩΣ»

http://tourprolasithiou.blogspot.gr/
e-mail
: [email protected]

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6987964706

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.