Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση

Για τα κέρδη των ξενοδόχων 
φρόντισαν Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου και Ομοσπονδία.

Χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση προς τους εργαζομένους του κλάδου, χωρίς αιδώ και περιστροφές, με ψέματα και «κρυφτούλι», ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου έβαλε την υπογραφή του στη νέα κατάπτυστη Συλλογική Σύμβαση-καρμανιόλα για τους μισθούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων. 
Μια συμφωνία που από καιρό είχαν προαποφασίσει σε πλήρη σύμπνοια με τα μνημόνια που έχουν βάλει στο γύψο τις αμοιβές και τα δικαιώματά μας.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι θεωρούν πως αυτά που υπέγραψαν είναι νίκη!

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία των τουριστικών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, που έχει ανακοινώσει ο ΣΕΤΕ, το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2014 σημειώθηκε αύξηση σχεδόν 28,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Ανάλογη αύξηση είχαν και τα έσοδα +22,4%  για το αντίστοιχο διάστημα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η σαιζόν που αρχίζει σε λίγο, προβλέπεται να είναι από τις καλύτερες της τελευταίας 20/ετίας.

Ήδη τον Ιανουάριο του  2014 παρουσιάστηκε αύξηση αφίξεων κατά 10,6%  και αύξηση εσόδων κατά 22,4%.

Παράλληλα μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές  εισφορές  κατά 3,9%.

Οι ξενοδόχοι πάντα μιλούν για αύξηση κερδών ή μείωση κερδών – ποτέ για κέρδη ή ζημίες!
Αντίθετα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι είδαν το μισθό τους το 2012-2013 να μειώνεται κατά -14%.
Χθες υπέγραψαν +0,5%  αύξηση στην κλαδική συλλογική η οποία είναι  2,5% κάτω από αυτήν του 2012-2013 (δηλαδή οι εργαζόμενοι χάνουν ήδη -16%) και +1% για το 2015.

Ο χρόνος εργασίας, το κατακτημένο με αίμα 8/ωρο, θυσιάζεται από αυτούς που ανέλαβαν εργολαβικά για λογαριασμό των ξενοδόχων, να μας γυρίσουν στον αιώνα που οι εργάτες δούλευαν ήλιο με ήλιο.

Η «συμβολική» αύξηση κατά 1% των μισθών το 2015 αποτελεί πρόκληση και προσβολή της νοημοσύνης των περίπου 3.500 εργαζόμενων στα ξενοδοχεία του νομού, που βλέπουν καθημερινά το εισόδημά τους να συρικνώνεται την ίδια ώρα που τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων σημειώνουν αυξήσεις ρεκόρ.

Το 2012 είχαμε 16,9 εκατ. τουρίστες και έσοδα 10,44 δις ευρώ στα ταμεία τους.
Το 2013 είχαμε 17,5 εκατ. τουρίστες και πάλι έσοδα 13 δις ευρώ.
Η πρόβλεψη για το 2014 είναι 18,5 εκατομμύρια αφίξεις, ανάλογα θα είναι και τα κέρδη τους.

Με τις δικές μας πλάτες, τη γενικευμένη μαθητεία, την απλήρωτη δουλειά από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τις εργολαβίες, την ανασφάλιστη εργασία, τις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με άθλιους όρους αμοιβής και εργασίας έβγαλαν την προηγούμενη σεζόν 13 δις ευρώ.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο παρά να συνεχίσουν να παλεύουν για την ανασύνταξη εργατικού κινήματος προτάσσοντας τις ανάγκες τους, κόντρα στις υποταγμένες ηγεσίες που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες!

Η οργάνωση των εργαζομένων στο Συνδικάτο μας, τον ΤΑΛΩ,  η ισχυροποίηση των δυνάμεων που αταλάντευτα υπερασπίζουν τα δικαιώματά μας, είναι καθήκον μας, για να υψώσουμε εμπόδια στην ισοπέδωση της ζωής μας.

Η διασφάλιση της "εργασιακής ειρήνης" που επιτυγχάνεται με αυτή τη σύμβαση να μην περάσει.

Η οργάνωσή μας κι ο συλλογικός αγώνας είναι αυτός που μπορεί να έχει αποτελέσματα.

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι την μάχη που δίνουμε για την υπεράσπιση της ζωής μας και των εργασιακών μας κεκτημένων που με τις υπογραφές της ντροπής, οι συνδικαλιστές της εργοδοσίας, τα ρίχνουν βορά στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε τους συναδέλφους να απομονώσουν αυτούς τους συνδικαλιστές που έχουν αναλάβει το ρόλο του δημίου των εργαζομένων.
ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑ!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΔΩΣΤΕ ΒΡΟΝΤΕΡΟ "ΠΑΡΩΝ"
στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 ΑΠΡΙΛΗ,
στις 10:30 στη ΜΑΡΙΝΑ του ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Το Δ.Σ. του Συνδικάτου ΕΤΞ-ΣΕ ο "ΤΑΛΩΣ"
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.