Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Καταγγελία του Π.Α.ΜΕ.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
 Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ  Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Το Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει στην εργατική τάξη του Λασιθίου και όλης της Ελλάδας, την  προκλητική στάση των φιλοεργοδοτικών – φιλοκυβερνητικών  διοικήσεων του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, που με μαφιόζικους τρόπους, μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων και σε πλήρη σύμπλευση με τις αξιώσεις εργοδοτών – ΕΕ – κυβέρνησης, υπόγραψαν νέα κατάπτυστη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας η οποία θα νομιμοποιήσει το άθλιο εργασιακό καθεστώς που έχει επιβληθεί στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης.
Ως γνήσιοι εκπρόσωποι των εργοδοτών, βάζουν άλλο ένα παράσημο στον ¨μπέτη¨ τους, μαζί με τα προηγούμενα παράσημα της υπογραφής της κατάπτυστης σύμβασης του 2010 που προέβλεπε την εφαρμογή ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ «ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ», με μειώσεις στους μισθούς -14%. Τα καλά παιδιά της εργοδοσίας που συναινούν με τον εργασιακό μεσαίωνα και τις συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς των εργαζομένων, που συναινούν με τη στάση τους στις απαιτήσεις της εργοδοσίας για την διάλυση  του συνδικαλιστικού κινήματος . Που υιοθέτησαν αυτούσια την «επιχειρηματολογία» (κλάψα…) της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, που στόχο έχει να μειώσει κι άλλο τις απαιτήσεις των εργαζομένων χάριν της «ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας και της εργασιακής ειρήνης. Η εργοδοσία έχει στρατηγικό σχέδιο και με βάση αυτό προχωρά: εντατικοποίηση της εργασίας με μισθούς πείνας και συνθήκες γαλέρας.
Αυτά υπηρετούν όλοι οι συνδικαλιστές της εργοδοσίας και γι’ αυτό υπογράφουν «συμβόλαια υποταγής» για δυο και τρία χρόνια, καταδικάζοντας έτσι χιλιάδες εργαζόμενους με τις οικογένειές τους στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, να κόψουν κάθε επαφή  με όσους έχουν πάρει ανοικτά και συνειδητά το μέρος των μεγαλοξενοδόχων.

Καμιά παραίτηση στο καίριο για τη ζωή μας ζήτημα των ΣΣΕ! 
Καμία αποδοχή τετελεσμένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να οργανώσουν την αντίστασή τους στους τόπους δουλειάς. Να μη σκύψουν το κεφάλι!
Το Π.Α.ΜΕ. χαιρετίζει την αταλάντευτη στάση του νεοϊδρυθέντος Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων & Συναφών Επαγγελμάτων «ο ΤΑΛΩΣ» και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στους σκοπούς του και στον αγώνα που  δίνει στον ενιαίο κλάδο του τουρισμού, για τη διασφάλιση και διεύρυνση των εργατικών κατακτήσεων.
Καλούμε τους εργαζομένους, να πάρουν αποφασιστικά μέρος στην 24ωρη Απεργία της 9ης Απριλίου και να δώσουν δυναμικό παρών στην συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στις 10:30π.μ στην ΜΑΡΙΝΑ του Αγ. Νικολάου.
Γραμματεία Μεραμπέλου του Π.Α.ΜΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.