Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Απεργία 9 Απριλίου


1 σχόλια:

  1. Ο άθλιος εμπαιγμός και το δούλεμα ψιλό-γαζί συνεχίζεται στις πλάτες των εργαζομένων.

    Αναφερόμαστε στην συνδικαλιστική ηγεσία του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων που όχι μόνο έσπευσε νύχτα να υπογράψει τοπική κλαδική σύμβαση με τους εργοδότες, μια σύμβαση που καθηλώνει ή συρρικνώνει μισθούς και δικαιώματα, με τα στελέχη του Συνδέσμου να πανηγυρίζουν για την "μεγάλη τους επιτυχία", αλλά τελικά ακόμα κι αυτή η σύμβαση που ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν τελικά να είναι.... αέρας κοπανιστός!
    Σε πρωινή επικοινωνία με την Επιθεώρηση Εργασίας, πληροφορηθήκαμε ότι όχι μόνο δεν έχει κατατεθεί η περιβόητη Σύμβαση αλλά ακόμα καν δεν έχει υπογραφεί! Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να την επιδώσουν στον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Βαρακαράκη, έχοντας "αποσαφηνίσει" σημεία του κειμένου που όπως περιχαρείς ανακοίνωσαν τις προηγούμενες ημέρες δήθεν υπέγραψαν.
    Αποδεικνύεται περίτρανα για ακόμα μια φορά ό υπονομευτικός ρόλος αυτών των συνδικαλιστών. Αποδεικνύονται παταγωδώς όλες οι εκτιμήσεις και η κριτική που τους έχουμε ασκήσει το τελευταίο διάστημα. Είναι πλήρως υποταγμένοι στις προσταγές των εργοδοτών.
    Λόγια παχιά στα ΜΜΕ για "λαϊκή κατανάλωση" και από πίσω, με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς την έγκριση - ούτε καν τη γνώμη της πλειοψηφίας των εργαζομένων - συμφωνίες της ντροπής και της εξαθλίωσης!
    Καλούμε τους χιλιάδες συναδέλφους του κλάδου να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ! Να απομονώσουν τους συνδικαλιστές της εργοδοσίας και να δημιουργήσουν προοπτικές αγωνιστικής διεκδίκησης μισθών και δικαιωμάτων. Να ενισχύσουν την φωνή τους μέσα από τον ΤΑΛΩ και να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση, αύριο στις 10:30 στη ΜΑΡΙΝΑ του Αγ. Νικολάου δίνοντας δυναμικό μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία αλλά και στους "κρυμμένους" συνδικαλιστές του Εργ. Κέντρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Από το Blogger.