Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Κάλεσμα για τις 11 Ιουνίου
ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ 7 μ.μ.
ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Χαιρετίζουμε τους αγώνες που εξελίσσονται σε ολόκληρη την Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα:

Πληρώσαμε πολλά, ΔΕΝ θα πληρώσουμε ξανά. 
Να καλυφθούν οι ανάγκες μας από το κράτος και την εργοδοσία.
 
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους όλων των κλάδων που καθημερινά δείχνουν την ταξική τους αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα μας.

Καταγγέλλουμε τον Υπουργό των μεγαλοξενοδόχων που αντί να ακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου, έδωσε εντολή να χτυπηθεί με χημικά από τις δυνάμεις καταστολής η κινητοποίηση των εργαζομένων στην Αθήνα. Η κυβέρνηση ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Μεγαλοξενοδόχοι και μεγαλοεστιάτορες ανοίγουν επιχειρήσεις όταν, όπου και για όσο έχουν ΚΕΡΔΟΣ.

Γι’ αυτούς η χασούρα δεν είναι επιλογή. Δεν τσαλακώνουν τα κουστούμια τους, αφού οι μόνοι που δουλεύουμε είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι. Αποτελούν τα μόνιμα παράσιτα σε ένα σύστημα που ποτέ δεν έδωσε, ούτε θα δώσει ευημερία για όλους.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να εξασφαλίζει την προστασία και την μισθολογική και ασφαλιστική μας κάλυψη σύμφωνα με τα στοιχεία από τις ΑΠΔ του 2019 που είναι καταχωρημένες στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, με την νέα τροπολογία που ψήφισε προχθές στην Βουλή, αφήνει εκτός των μέτρων επαναπρόσληψης την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο και δίνει την δυνατότητα σε μεγάλα ξενοδοχεία να μην ανοίξουν καθόλου φέτος, με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Από την άλλη όμως ικανοποιεί όλα τα αιτήματα του ΣΕΤΕ, ετοιμάζουν δηλαδή για τους λιγοστούς από εμάς που θα πιάσουμε δουλειά φέτος μισθούς πείνας τουλάχιστον 20% κάτω, με τους εργοδότες να γλιτώνουν ακόμα και τις ασφαλιστικές μας εισφορές.

Η πραγματική πίεση προς την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση της, είναι με τους αγώνες μας να απαιτήσουμε να επαναπροσληφθούν όλοι εποχικοί υπάλληλοι που δούλεψαν την περασμένη σεζόν(2019), ασχέτως αν έχουν κάνει την αντίστοιχη αίτηση στα Σωματεία.

Καμία ουσία δεν έχει να επικρατήσει ο συντεχνιασμός και η διαίρεση μεταξύ των εργαζομένων για το αν έχουν ή όχι κάνει αίτηση επαναπρόσληψης. Πόσο μάλλον που η συντριπτική πλειοψηφία στον κλάδο δεν έχει κάνει αίτηση επαναπρόσληψης, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει φόβος και τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Το να είμαστε διαιρεμένοι μεταξύ μας συμφέρει μόνο της μεγαλοεργοδοσία.

Το λέμε και το φωνάζουμε:
Χωρίς εμάς δεν θα υπήρχαν τα ξενοδοχεία, εμείς παράγουμε τον πλούτο στον κλάδο του Τουρισμού, χωρίς εμάς κουφάρια τα ξενοδοχεία.

Τα προηγούμενα χρόνια με τον μανδύα της κρίσης, οι μεγαλο ξενοδόχοι θησαύριζαν στις πλάτες μας, ακόμα και τα τελευταία 2 με την υποτιθέμενη “ανάπτυξη” δεν είδαμε καμία διαφορά στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς μας.
Πληρώσαμε την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, δεν μοιραστήκαμε τίποτα από τα τεράστια κέρδη τους όλα αυτά τα χρόνια (μόνο το 2019 όλοι οι ξενοδόχοι έβγαλαν 22 δις ευρώ πανελλαδικά, από τα οποία τα 3,9 δις στην Κρήτη).
Συνεχίζουμε να πληρώνουμε και την ανάπτυξη τους.

Λοιπόν φτάνει!! ΔΕΝ θα πληρώσουμε και τις συνέπειες της πανδημίας!

Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο.Οι εργοδότες έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια και υπολογίζουν λεπτομερώς ποια είναι εκείνη η σύνθεση των νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση ώστε να μειώσουν το «εργατικό κόστος», να τσακίσουν τους μισθούς. Εργαζόμενοι μετακινούνται από την αναστολή των συμβάσεων στην εκ περιτροπής εργασία, τους οφείλονται δώρα Πάσχα, τους έχουν εξαντλήσει την κανονική άδεια, ζουν με μέρος του μισθού, με επιδόματα που έχουν ημερομηνία λήξης. Χιλιάδες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς καθόλου εισόδημα, άλλοι να βγάλουν όλο το χρόνο με λιγότερα από 2000 ευρώ όπως οι εποχικοί εργαζόμενοι στον Τουρισμό.

Το πρόγραμμα “Συν-εργασία”, το οποίο αποτελεί εξειδίκευση του προγράμματος “SURE” είναι οριζόντια μείωση πάνω από το 20% σε όλους τους μισθούς που βρίσκονται πάνω από τον κατώτερο. 
Ο στόχος είναι να πέσει κοντά στα 550 ευρώ η μεγάλη πλειοψη-φία των μισθών.
 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπαλλήλουςκαι εποχικούς υπαλλήλους του Νομού μας σε μαζική συμμετοχή στις 11 Ιουνίου στο πανελλαδικό συλλαλητήριο 
7μ.μ. στην Μαρίνα Αγ.Νικολάου

Θα δυναμώνουμε το πλαίσιο διεκδικήσεων μας, τα συνθηματα μας, τους αγώνες μας, κόντρα στο κλίμα χαλάρωσης και αναμονής που επιχειρούν να καλλιεργήσουν η μεγαλοεργοδοσία και τα τσιράκια της. 

Δεν σταματάμε εδώ, ο αγώνας συνεχίζεται!!


Διεκδικούμε:
  • Επαναπρόσληψη ΌΛΩΝ των εργαζομένων στις ημερομηνίες προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις.
  • Να τηρηθούν όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις στα Ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήμα-τα.
  • Η εργοδοσία και το κράτος να καλύψουν το εισόδημα των ανέργων και των εργαζομένων στα ξενοδο-χεία και τον επισιτισμό.
  • Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις των ΠΝΠ.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αναστολή πληρωμών σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες, εφορία. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασ-μοί και οι κατασχέσεις στα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας μας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη των εργοδοτών.

Καλούμε τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και τους επισιτιστές του Ν. Λασιθίου να ενώσουμε τις φωνές μας για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. 

Η μόνη λύση βρίσκεται στην οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, στην μαζικοποίηση των Σωματείων μας, στην ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων στον κλάδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.