Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Όλοι και όλες τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη στις 6:30 μ.μ. στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

 
Λίγους μήνες αργότερα η Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού υπέγραψε για τα ξενοδοχεία μειώσεις μισθών 15%. Οι μεγαλοεστιάτορες δεν υπέγραψαν από τότε καμιά συλλογική σύμβαση και οι μισθοί έφτασαν τα 586 ευρώ.
Σήμερα, ως αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και διατηρεί και η σημερινή, οι μισθοί σε ελάχιστα ξενοδοχεία είναι μειωμένοι ακόμα κατά 15% και στα περισσότερα οι εργαζόμενοι είτε είναι απλήρωτοι, είτε ζουν με 480 ευρώ καθαρά το μήνα.
Στα εστιατόρια, στα καφέ και στα κέτερινγκ, κανείς δεν ξεπερνά το 500αρικο.
Από τότε και για τα τελευταία τρία χρόνια η πολυπόθητη ανάπτυξη που διαφημίζαν όλες οι κυβερνήσεις ήρθε! 25 εκατομμύρια τουρίστες. Πάνω από 15 δις ευρώ έσοδα, αλλά οι μισθοί και τα δικαιώματά μας παραμένουν μειωμένα.

Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού προσέφυγε στον (Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας) για τον Επισιτισμό, χωρίς να οργανώσει ποτέ ούτε μια μάχη.
Αυτός ο οργανισμός που ακολουθεί πιστά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, αποφάσισε μετά από πολλούς μήνες, αντί να επαναφέρει τους μισθούς εκεί που ήταν το 2011, να τους καθηλώσει μειωμένους πάνω από 22%. Κατάργησε επιπλέον δικαιώματα, όπως το ανθυγιεινό επίδομα για τους ζαχαροπλάστες και κάλυψε μόνο ένα ελάχιστο μέρος από τις μειώσεις που επιβλήθηκαν το 2012.
Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια τα δικά μας.
Τα ταξικά σωματεία σε όλη τη χώρα, που δεν συμβιβαζόμαστε με ζωή μισή, δείχνουμε το δρόμο! Καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που πούλησαν τις προσδοκίες μας για μια καλύτερη ζωή.
Οργανώνουμε το μεγάλο συλλαλητήριο την Δευτέρα 17 Οκτώβρη στο Σύνταγμα και σε δεκάδες ακόμα πόλεις, για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ!
Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή με βάση την εποχή μας και τις δικές μας ανάγκες.
Το Συνδικάτο Επισιτισμού, τα επιχειρησιακά σωματεία της Αττικής, οι ομάδες στον Επισιτισμό, τα Παραρτήματα, συγκεντρώνουμε καθημερινά δυνάμεις, οργανώνοντας τον κλάδο μπροστά στους αγώνες που έρχονται.
Είναι απόφασή μας να πάρουμε πίσω ένα-ένα ό,τι μας έκλεψαν.
Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον Επισιτισμό με μικτούς βασικούς μισθούς: 950 ευρώ για μάγειρους Α΄ και μπάρμαν
870 ευρώ για τον μπουφετζή 860 ευρώ για τον πωλητή φαγητών
850 ευρώ για το διανομέα και το λαντζέρη
Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα Ζαχαροπλαστεία με μικτούς βασικούς μισθούς: 990 ευρώ για τον τεχνίτη
930 ευρώ για τον βοηθό
και 38 ευρώ μεροκάματο για τον λαντζέρη
Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα Ξενοδοχεία με μικτούς βασικούς μισθούς: 970 ευρώ για υπάλληλους υποδοχής, μάγειρους Α
950 ευρώ για σερβιτόρους, μπάρμαν, μαγείρους Β΄,τηλεφωνητές
930 ευρώ για καμαριέρες, βοηθούς σερβιτόρου, βαλέδες, μπουφετζήδες, γκρουμ, μαγείρους Γ΄ 900 ευρώ για καθαρίστριες, πλύντριες, λαντζέρηδες
Κανείς μισθός εργαζόμενου του κλάδου να μην είναι κάτω από 751 ευρώ 5θημερο, 7ωρο 35ωρο για όλους
Μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων
Διασφάλιση μέσα από τις Συλλογικές Συμβάσεις όλων των επιδομάτων, των δώρων, των αδειών, των αποζημιώσεων απόλυσης, της επαναπρόσληψης των εποχικών συναδέλφων και όλων των όρων των προηγούμενων συλλογικών ρυθμίσεων.
Φωτογραφία του Somatio Royalolympic.

 
Πηγή: Σωματείο Royal Olympic

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.