Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Απόψεις: Μικρές απορίες

Από χθες διεξάγονται οι εκλογές του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου.

Διενεργούνται στον 1ο όροφο του ΟΑΕΔ όπου σε διπλανά γραφεία εξυπηρετούνται εργαζόμενοι που καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους για το ταμείο ανεργίας.

Δεν υπάρχει παραβάν για τη διασφάλιση της μυστικότητας των εκλογών.
Δεν υπήρχαν λευκά ψηφοδέλτια και στην ερώτησή μας «γιατί» η απάντηση ήταν ότι «όποια  ψηφοδέλτια δεν έχουν σταυρούς, είναι και τα λευκά» (!)

Στην εφορευτική επιτροπή είναι μέλη (τα μοναδικά) (;) οι κόρες του Προέδρου και της Γ. Γραμματέως του Συνδέσμου, πράγμα το οποίο αν είναι νόμιμο, σίγουρα δεν είναι ηθικό.

Η δικαστική αντιπρόσωπος ζήτησε άδεια από την εφορευτική επιτροπή για να μας δώσει ψηφοδέλτιο, πράγμα που η κόρη της Γ. Γραμματέως φυσικά αρνήθηκε.

Η κάλπη είναι "ασφαλισμένη" με ένα τεράστιο φιόγκο από λευκή κορδέλα σαν να είναι δώρο.

Σίγουρα είναι όλα καλά και εγώ είμαι απλώς καχύποπτη;

Ειλικρινά περιμένω τις απόψεις σας, είμαι...μπερδεμένη!


   Η παραπάνω δημοσίευση είναι γραμμένη από την Λένα Νικολοπούλου, ξενοδοχοϋπάλληλο και Πρόεδρο του συνδικάτου "ΤΑΛΩΣ".

Το "ΤΑΛΩΣ" δημοσιεύει τις απόψεις που δέχεται από αναγνώστες και μέλη εφόσον είναι επώνυμες. Οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις του Συνδικάτου μας, αλλά αποτελούν προσωπικές θέσεις και μόνον.

Για να δημοσιεύσουμε τη θέση σας παρακαλούμε στείλετε e-mail στο [email protected] με θέμα "Απόψεις" και τον τίτλο του κειμένου σας.

 Διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύσουμε κείμενα με υβριστικό, ρατσιστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο.

1 σχόλια:

  1. Φαντάζομαι πως η εφορευτική επιτροπή ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ (;) από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδέσμου η οποία είχε προφανώς ΑΠΑΡΤΙΑ με πάνω από 800 (λέω εγώ...) μέλη !!!
    Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά (;) ότι στο Σύνδεσμο Ξενοδοχουπαλλήλων όλα γίνονται ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΘΕΜΙΤΑ & ΝΟΜΙΜΑ (;).

    Όσο για το χώρο διεξαγωγής των εκλογών, δεν βρίσκω κάτι το μεμπτό να γίνεται στα γραφεία του ΟΑΕΔ μιας και είναι ο καταλληλότερος χώρος (χειραγώγησης και εκβιασμού) για τις εκλογές ενός σωματείου. Που να τρέχουν τώρα οι εργαζόμενοι στο Εργατικό Κέντρο (παλιό ή νέο);;; Θα πάει ο Σύνδεσμος σ' αυτούς!!! Όπως εξάλλου πάει ΠΑΝΤΑ όταν οι εργαζόμενοι τους χρειάζονται. Αφού θα πάνε έτσι κι αλλιώς για τα δικαιολογητικά, να μη ρίξουν "ελεύθερα" και πάνω απ' όλα "ανενόχλητα" την ψήφο τους;;;

    Όσον αφορά τα φηφοδέλτια δεν μου κάνει καμιά εντύπωση!!! Γιατί να υπάρχουν λευκά και ώς εκλογικό υλικό (χαρτί) και ως αποτέλεσμα (να σημπληρώσουν και κάνα σταυρουδάκι οι ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΙ της εφορευτικής...);;; Ο δικαστικός αντιπρόσωπος μάλλον είναι φοβερός γνώστης της εκλογικής διαδικασίας...

    Επίσης, ο φιόγκος στην κάλπη, θέλει να προσδώσει ένα πιο χαρούμενο ύφος στις εκλογές, τώρα ειδικά που οι ΑΝΕΡΓΟΙ ξενοδοχουπάλληλοι θα τα κονομήσουν χοντρά από το ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ !!!

    Αρκετά όμως ευθυμήσαμε. Γιατί αν το δούμε σοβαρά (που πρέπει), οι λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν αυτή την ΠΑΡΩΔΙΑ, είναι ΑΙΣΧΟΣ-ΝΤΡΟΠΗ-ΑΗΔΙΑ-ΚΑΤΑΝΤΙΑ.

    Οι εργαζόμενοι τους ξέρουν πολύ καλά και ζουν στο πετσί τους καθημερινά τις επιπτώσεις από τα πεπραγμένα τους. Και επειδή και ξεπουλημένοι είναι αλλά και εξυπνάκηδες, από τους ίδιους τους εργαζομένους πρέπει να ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ.
    Αντε γιατί πόλλα μας τα κάνατε τσιράκια των εργοδοτών. ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Από το Blogger.