Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Δελτίο τύπου-διαμαρτυρία του Σωματείου Αύρας Ελούντας

Εποχικοί Ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Λασίθι κινδυνεύουν όχι μόνο να μην πάρουν ταμείο ανεργίας τον χειμώνα, αλλά και να τους ζητηθεί να επιστρέψουν την περσινή επιδότηση στον ΟΑΕΔ.
 
Οι εργαζόμενοι της εταιρίας Αύρας Ελούντας συμφερόντων του κ. Μιχάλη Βαμιεδάκη τουριστικού επιχειρηματία και εντεταλμένου συμβούλου Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης (!) κινδυνεύουν όχι μόνο να χάσουν το ταμείο ανεργίας, αλλά  και να τους ζητηθεί να επιστρέψουν την περσινή επιδότηση επειδή ο πρώην εργοδότης τους δεν έχει ταχτοποιήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΕΦΚΑ.

Ο …αξιότιμος κ. Βαμιεδάκης εξακολουθεί να μας «στοιχειώνει»…

Δεν έφτασαν τα «πέτρινα χρόνια» 2015-2016-2017 που ταλαιπώρησε τους εργαζόμενους με εξευτελιστικές ατομικές συμβάσεις, απληρωσιά, εκδικητικές απολύσεις (για τις οποίες οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν)… τώρα μαθαίνουμε πως όχι μόνο δεν θα πάρουμε ταμείο ανεργίας, αλλά κινδυνεύουμε να επιστρέψουμε και την περσινή επιδότηση στον ΟΑΕΔ.

Από το ΙΚΑ Αγίου Νικολάου ενημερωθήκαμε ότι ο κ. Βαμιεδάκης χρωστάει ασφαλιστικές εισφορές για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2017 συμπεριλαμβανομένων και των ενσήμων άδειας της ίδιας περιόδου, με αποτέλεσμα το σύστημα να μην δέχεται τις ΑΠΔ όλων των εργαζομένων. 
Ως εκ τούτου όλοι οι εργαζόμενοι εμφανίζονται με 60 έως 68 ένσημα οπότε κανένας δεν συμπληρώνει τα 100 ένσημα, απαραίτητη προϋπόθεση για επιδότηση ανεργίας.
 
Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το ΙΚΑ και το λογιστήριο του κ. Βαμιεδάκη που ασχολείται με το θέμα. 

Η τελευταία ενημέρωση που είχαμε σήμερα το πρωί είναι απογοητευτική για τους εργαζόμενους επειδή το απαιτούμενο ποσό που πρέπει να καταβληθεί είναι τεράστιο για να καλυφθεί από τον επιχειρηματία.

Απευθυνόμαστε σε κάθε αρμόδιο φορέα και ζητούμε άμεση λύση στο πρόβλημά μας. 

Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση για να πάρουμε έστω και αυτό το τσεκουρεμένο επίδομα των 80 ημερών για να καλύψουμε τις ανάγκες μας.

Ελούντα 11 Οκτωβρίου 2018 

Το Διοικητικό Συνβούλιο
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.