Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Απεργιακή συγκέντρωση 14 Δεκέμβρη στον Άγ. Νικόλαο

Συνάδελφοι, 
Μέσα από την σημερινή απεργία αλλά και από τις επόμενες κινητοποιήσεις που θα έρθουν  πρέπει να δώσουμε μαχητική απάντηση στα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ, που περνάνε μέσα από την τρίτη «αξιολόγηση», το «συμπληρωματικό μνημόνιο» και τον κρατικό προϋπολογισμό, τα οποία μονιμοποιούν και εμπλουτίζουν όλα τα προηγούμενα μέτρα.
Πρέπει να σπάσουμε το κλίμα ανοχής και αναμονής που καλλιεργούν κυβέρνηση και εργοδοτικές ενώσεις, με τη στήριξη των συνδικαλιστών τους στο κίνημα, με κάλπικες υποσχέσεις και απειλές. Να στραπατσάρουμε την προκλητική προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι οι εργαζόμενοι στηρίζουν την πολιτική της.
Η εργατική λαϊκή οικογένεια δεν έχει τίποτα να περιμένει, ο δρόμος που της έχουν στρώσει, αυτή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν οδηγεί σε ξέφωτο όπως προπαγανδίζουν αλλά σε ακόμα περισσότερα δεινά.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο προϋπολογισμός ο οποίος προβλέπει παραπέρα ένταση της φοροληστείας, περικοπές σε κοινωνικές παροχές και κοινωνικές δαπάνες, ιδιωτικοποιήσεις, τσεκούρι σε επιδόματα, πλειστηριασμούς κ.α., με λίγα λόγια οι μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι που πλήρωσαν την κρίση καλούνται να πληρώσουν και την όποια ανάπτυξη για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το κεφάλαιο.
Παράλληλα δίνει γη και ουρανό στο ΝΑΤΟ. Η διάθεση του 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και οι νέες συμφωνίες δισ. ευρώ στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία, με αιχμή την αναβάθμιση του στόλου των F16, προστίθενται πάνω στα 3 δις ευρώ που πηγαίνουν κάθε χρόνο σε νατοϊκούς εξοπλισμούς. Η χώρα μας εμπλέκεται πιο ενεργά στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, βάζοντας σε τεράστιο κίνδυνο τους εργαζόμενους και τον λαό προωθώντας τα συμφέροντα και των εγχώριων ιμπεριαλιστικών ομίλων.
Να γιατί αυτή την  περίοδο  η κυβέρνηση κλιμακώνει για λογαριασμό του κεφαλαίου την επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα. Γι' αυτό χρειάζεται να σηματοδοτήσει ότι πλέον τίποτα δεν είναι όπως χτες. Χρειάζεται  να συνειδητοποιηθεί από περισσότερους ο βρώμικος ρόλος που έχει αναλάβει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προωθώντας όσα δεν τόλμησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις του κεφαλαίου.
Καθόλου τυχαία, επιβάλλουν πρόσθετα εμπόδια στο απεργιακό δικαίωμα στο πρωτοβάθμιο επίπεδο συνδικαλιστικής οργάνωσης, μέσα στην επιχείρηση, εκεί που είναι πιο έντονη η εργοδοτική τρομοκρατία, οι πιέσεις, οι εκβιασμοί, προκειμένου να χτυπήσουν συνολικά το δικαίωμα στην απεργία, να στηρίξουν τη στρατηγική του κεφαλαίου που απαιτεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.
Γι' αυτό ακριβώς, στη στήριξη αυτού του χτυπήματος συντονίζονται όλα τα αστικά επιτελεία: Από τη ΝΔ που... δεν κρατιέται για να ψηφίσει αυτήν την «αυτονόητη μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι αστικές εφημερίδες που με πρωτοσέλιδους τίτλους συγχαίρουν την κυβέρνηση επειδή «σπάει τα ταμπού του συνδικαλιστικού νόμου». 
Αυτή την περίοδο  το σύνθημα «κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα στην απεργία» πρέπει να ακουστεί από τα στόματα χιλιάδων εργατών.
Να είμαστε σε ετοιμότητα ,συνάδελφοι,  η κυβερνητική τροπολογία που πήγε στη βουλή στα μουλωχτά αποσύρθηκε προσωρινά για να επανακατατεθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Πρέπει να απαντηθούν στην πράξη οι κοροϊδίες της κυβέρνησης, η απάτη της αναδιανομής της φτώχειας με ψίχουλα, τα οποία θα πάρει πίσω διπλά και τρίδιπλα και στην κοροϊδία της δίκαιης ανάπτυξης που ευαγγελίζεται.
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα για εμάς που δουλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια στον τουρισμό πως ακόμα και από την αρχή της οικονομικής κρίσης τα μεγάλα ξενοδοχεία όχι μόνο δεν είχαν χασούρα αλλά αυξάνουν κάθε χρόνο τα κέρδη τους ενώ οι εργαζόμενοι χρόνο με τον χρόνο βλέπουν το μισθό τους να συρρικνώνεται, τις συνθήκες εργασίας να χειροτερεύουν, το εποχιακό επίδομα να έχει πέσει στα τάρταρα. 

Να δώσουμε απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των εργαζομένων.
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αποδεχτούμε αυτό το αίσχος που υπάρχει σήμερα. 1 στους 3 εργαζόμενους να αμείβεται με λιγότερα από 500 ευρώ το μήνα, ένας νέος εργαζόμενος ηλικίας έως 24 ετών να αμείβεται κατά μέσο όρο με 381 ευρώ το μήνα.
Δηλώνουμε πως δεν είναι περασμένα -ξεχασμένα οι απώλειες από τα χρόνια της κρίσης.
 Έως εδώ οι θυσίες για τα κέρδη του κεφαλαίου, τώρα είναι η ώρα να οργανωθεί η αντεπίθεση για τις δικές μας ανάγκες!

Διεκδικούμε:
  •  Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.