Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ποινές φυλάκισης στους εργοδότες στους οποίους ανήκει το «Athens Ledra»


Ποινές φυλάκισης 10 ετών επέβαλε το δικαστήριο στους εργοδότες στους οποίους ανήκει το ξενοδοχείο «Athens Ledra».

Οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο είναι απλήρωτοι από τα μέσα του περσινού Μάρτη, ενώ η εργοδοσία δεν τους είχε καταβάλει ούτε το δώρο Πάσχα για την ίδια χρονιά (2016). Στα τέλη του Μάη έβαλε αιφνιδιαστικά «λουκέτο» στο ξενοδοχείο και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να μην καταβάλλει στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα τους.
Στο πλαίσιο των πολύμηνων κινητοποιήσεων με τις οποίες διεκδικούν τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει και σε μηνύσεις.

Η πλευρά των εργοδοτών ζήτησε και πάλι αναβολή, όπως είχε ζητήσει και στην προηγούμενη εκδίκαση της υπόθεσης.
Το αίτημά της όμως αυτή τη φορά δεν έγινε δεκτό, η υπόθεση εκδικάστηκε και οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης «ΑΣΤΥ», στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο, καταδικάστηκαν.
Επιπλέον, το δικαστήριο όρισε την καταβολή 10.000 ευρώ ως προϋπόθεση προκειμένου να ασκήσει καθένας από τους καταδικασμένους έφεση.
Παρόντες στα δικαστήρια ήταν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, που παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν δεν σταματούν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Στο μεταξύ, για την Τετάρτη 5 Απρίλη είναι προγραμματισμένος ο πλειστηριασμός του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το ξενοδοχείο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.