Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Παλιός και νέος κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός «δίνει ρέστα» αλλοίωσης συσχετισμών

Αναλυτική εικόνα της αλλοίωσης των πραγματικών συσχετισμών ενόψει του 36ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ,  με μηχανισμό αναπαραγωγής αντιπροσώπων σε αγαστή συνεργασία παλιού και νέου εργοδοτικού
και κυνερνητικού συνδικαλισμού με την εργοδοσία και το κράτος της, έδωσε το ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου, την Τρίτη 15 Μάρτη όπου παρουσιάστηκε η διακήρυξη μπροστά  στο Συνέδριο. Η συνέντευξη δόθηκε σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος). Την παρουσίαση των στοιχείων έκανε ο Θοδωρής Κούτρας, στέλεχος του ΠΑΜΕ.


Η παρουσίαση της διακήρυξης του ΠΑΜΕ ενόψει του Συνεδρίου από τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Απευθύνεται «σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή που κατανοεί ότι χρειάζεται να αλλάξουμε τη σημερινή αρνητική κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα» για «να φτιάξουμε κίνημα πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων, δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων μας και προοπτικής, για να βγούμε στο ξέφωτο χωρίς μνημόνια και αφεντικά, κίνημα απαλλαγμένο και χειραφετημένο από την εργοδοσία, το κράτος, τις κυβερνήσεις τους...ν α χτίσουμε μαζικό, δημοκρατικό συνδικαλιστικό κίνημα με ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων, ικανό να αντιμετωπίζει μαχητικά τους καπιταλιστές εργοδότες, τα κόμματά τους, τις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες με την οργάνωση της λαϊκής πάλης, την προώθηση της λαϊκής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη, τους υπάλληλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες».

 

Απαιτούμε την κάλυψη των απωλειών, απαιτούμε να δουλεύουμε και να έχουμε δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας. Αυτή είναι η βασική γραμμή πάλης των δυνάμεων που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε την επιστροφή στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.