Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση εργαζόμενων

Καθημερινά τα σωματεία μας γίνονται δέκτες χιλιάδων καταγγελιών από εργαζόμενους που δέχονται μπαράζ επιθέσεων από κυβέρνηση και εργοδοσία με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού: από τη μια εντατικοποίηση με απλήρωτες ώρες δουλειάς χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης, κι από την άλλη απολύσεις, εφαρμογή εκ περιτροπής εργασία, πιέσεις κι εκβιασμούς για δουλειά με το επίδομα των 800 ευρώ! 

Κι όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για εθνική ομοψυχία και ενότητα για να αντιμετωπιστεί η κρίση, προετοιμάζοντας σχέδιο την επόμενη μέρα με μέτρα που ήρθαν για να μείνουν, κάνοντας φτηνότερη τη δουλειά χωρίς δικαιώματα. Τα δισεκατομμύρια από χρήματα των εργαζομένων που πάνε για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, δεν αφήνουν παρά ψίχουλα στην εργατική οικογένεια για να επιβιώσει κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση τα σωματεία μας είναι και πρέπει να μείνουν στην πρώτη γραμμή, να  μην επιτρέψουμε να ισοπεδωθούν ότι απέμειναν από εργατικά δικαιώματα. Να οργανώσουμε τον αγώνα ώστε οι εργαζόμενοι συνολικά να σηκώσουν κεφάλι, να μην πληρώσει η εργατική τάξη κι ο λαός για μια ακόμη φορά και αυτή την κρίση.

Για το σκοπό αυτό χρειάζεται όσες καταγγελίες φτάνουν στα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και τις ομοσπονδίες να πάρουν δημοσιότητα. Οι επιθέσεις να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο. Να βγάλουμε ανοιχτά προς τα έξω τα ονόματα των επιχειρηματιών και των στελεχών τους που επιδιώκουν να τσακίσουν το ηθικό, τα δικαιώματα και το εισόδημα των εργαζομένων. 

Να χαλάσουμε τη σούπα της συναίνεσης που επιδιώκει η προπαγάνδα κυβέρνησης και εργοδοσίας, και να βγούμε πιο αποφασισμένοι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια ζωή με αξιοπρέπεια, που στο επίκεντρο θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.