Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Καταγγελία για τις απολύσεις σε Swissport- Skyserv

                                          Σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση
          «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΠΑΡΤΝΕΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε» νομού Αττικής
Email: [email protected]/somateiossp.blogspot.gr
Τηλ. Επικοινωνίας: 6979673364, 6957758856, 6975641642

                                                                                                                                       Αθήνα, 25/03/20
 Αρ. πρωτοκ:…028…
                                 Καταγγελία για τις απολύσεις σε Swissport- Skyserv

Καταγγέλλουμε
την εργοδοσία της Swissport- Skyserv που προχωρά στην απόλυση όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων και σε εκ περιτροπής εργασία τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου. Αξιοποιεί την πανδημία που έχει προκύψει λόγω κορονοϊού για να φορτώσει για μία ακόμη φορά τα σπασμένα στους εργαζόμενους, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο περιορίσει τη χασούρα της από τις ακυρώσεις των πτήσεων.
Γνωρίζουμε καλά, ως εργαζόμενοι και εμείς στο αεροδρόμιο, ότι όχι μόνο κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας των εργαζομένων έχει παρθεί, αλλά από την πρώτη στιγμή επιβαρυνθήκαμε εμείς, με υποχρεωτικές άδειες, με συνεχή τροποποίηση των ωραρίων μας, ενώ τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση θεωρούμε πως είναι ανεπαρκή και όπως αποδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο δεν περιορίζουν με κανένα τρόπο την εργοδοτική αυθαιρεσία .
Γνωρίζουμε καλά πως αυτό που έκανε το αεροδρόμιο «δημοφιλές», να κερδίζει βραβεία, να αυξάνει τον αριθμό των αφίξεων και άρα και την κερδοφορία του, όπως και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτό, είναι η σκληρή και εξαντλητική δουλειά μας. Όλο το προηγούμενο διάστημα που μέτραγαν οι επιχειρηματίες αυτές τις «διακρίσεις», για μας μεταφραζόταν σε τεράστια εντατικοποίηση της εργασίας μας, εργατικά ατυχήματα που δε δηλώνονταν απαραίτητα ως τέτοια «για να μη χαλάσει η εικόνα της εταιρείας», αβεβαιότητα καθώς οι σχέσεις εργασίας ήταν ίδιες και τότε.
Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι πρέπει να πούμε ως εδώ. Δε θα ανεχτούμε πάλι τις συνέπειες αυτής της κατάστασης να τις φορτωθούμε εμείς, δε θα συνεχίσουμε να ρισκάρουμε την επιβίωσή μας για τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων!
Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους των παραπάνω εταιρειών! Απαιτούμε  να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί όλων των εργαζομένων, καμία βλαπτική τροποποίηση των όρων εργασίας τους. 

                                                                       Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.