Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Διαμαρτυρία - Καταγγελία


Με έκπληξη διαβάσαμε στο οπισθόφυλλο της σημερινής ΑΝΑΤΟΛΗΣ (Παρασκευή 13 Μαρτίου) ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Εργατικών Κέντρων  Κρήτης και Ρόδου στο Ηράκλειο, στην οποία συμμετείχαν αντιπρόσωποι από τα σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης και Ρόδου.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου  κ. Μανόλης Πεπόνης, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, είπε ότι αφορμή για τη συνάντηση και τη συζήτηση που έγινε, ήταν η έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου και τα προβλήματα που συναντούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι σχετικά με τις προσλήψεις και το εργασιακό καθεστώς που επικρατεί κ.λ.π.

Εκείνο που δεν είπε και θέλουμε να κάνουμε γνωστό στους εργαζόμενους του κλάδου είναι, ότι η συνάντηση, πιθανότατα, έγινε και με αφορμή την επίσκεψη που είχαμε κάνει  (τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΛΩΣ Μαρία Πλεξίδα, Βερόνικα Λεάνκα, Γιώργος Τσαλίκος, Λένα Νικολοπούλου), στον Πρόεδρο του Ε.Κ.Λ. κ. Μανόλη Πεπόνη, περίπου μια εβδομάδα πριν.
Του εκθέσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε πριν ακόμη ανοίξει η νέα σαιζόν, επιμένοντας στην υποχρεωτικότητα τήρησης της τοπικής κλαδικής μέχρι την ημερομηνία που ισχύει, και η συζήτηση έληξε με τα λόγια του «αφήστε με να δω πώς θα το κάνω».
 Όταν η Πρόεδρος του ΤΑΛΩΣ Λένα Νικολοπούλου τον ρώτησε πότε θα έχουμε νέα, είπε: «Πάρε με από ‘βδομάδα να σου πω».

Το «από ‘βδομάδα» πέρασε χωρίς νεότερα, γιατί όπως είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, «είχε ένα πρόβλημα υγείας» και δεν μπόρεσε να κάνει κάτι…

Φτάνουμε λοιπόν να έχουμε ενημέρωση από τον τύπο για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για κάτι που το ΤΑΛΩΣ ανακίνησε και ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Λ. σήμερα, να μην απαντά στο τηλέφωνο…

•    Καταγγέλλουμε 
την αχαρακτήριστη πρακτική του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου και του Προέδρου του για την μη ενημέρωση και τον αποκλεισμό μας από τις συνομιλίες που έγιναν στο Ηράκλειο.

•    Απαιτούμε 
στο εξής, να έχουμε συμμετοχή στα δρώμενα και άμεση ενημέρωση σε ό,τι αφορά στα εργασιακά του κλάδου μας, ως νόμιμο Σωματείο εγγεγραμμένο στα βιβλία του Πρωτοδικείου και στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, επομένως ως έχοντες έννομο συμφέρον.

•    Ζητούμε 
από το  Εργατικό Κέντρο Λασιθίου και τον Πρόεδρό του έγγραφη ενημέρωση για τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη του Ηρακλείου και που άπτονται των συμφερόντων των μελών μας.

                                                       Άγ. Νικόλαος 13 Μαρτίου 2015
                                                       το Δ.Σ. του Συνδικάτου ΤΑΛΩΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.