Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση - αφιέρωμα στη Γυναίκα


Μια πολύ όμορφη βραδυά για όσους παρευρέθηκαν χθες το απόγευμα στην εκδήλωσή μας στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα.


Για  ‘μάς  που η Μέρα της Γυναίκας δεν είναι μόνο ένα μπουκέτο λουλούδια μια φορά το χρόνο ούτε ένα και μοναδικό βράδυ ομαδικού ξεφαντώματος που την άλλη κιόλας μέρα θα αντικατασταθεί από τη σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητάς μας.

Ελευθερία Χρυσού, μέλος της ΟΓΕ
Για ‘μας η Μέρα της Γυναίκας δεν είναι μια ακόμα κουβέντα στην τηλεόραση, για το πόσο "ωραίες" ή "καλές" είμαστε, ενώ ταυτόχρονα δε θέλουν να σκεφτόμαστε πόσο "υποτιμημένες" και "ανισότιμες" μας λογαριάζουν…
Η μέρα της Γυναίκας είναι για ‘μας ημέρα σκέψης και δράσης για τις γυναίκες και τους άνδρες εργαζόμενους, γιατί πιστεύουμε, δεν είναι το φύλο, ή το χρώμα, ούτε η φυλή που κάνουν τους ανθρώπους αντίπαλους!
Είναι μια φωνή που έρχεται από ένα μακρινό παρελθόν των ξεσηκωμένων γυναικών της Νέας Υόρκης και κατευθύνεται σε ένα αισιόδοξο μέλλον. Είναι η φωνή των γυναικών που αγωνίζονται και διεκδικούν όλα όσα τους ανήκουν και τους στερούν.
Είναι μέρα υπόσχεσης για νέους αέναους αγώνες των γυναικών του σήμερα και του αύριο.


Την ομιλία της κ. Χρυσού ακολούθησε η προβολή δυο δεκάλεπτων ντοκιμαντέρ με θέμα την Γυναίκα στα Γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και την Γυναίκα στην Αντίσταση.

Η εκδήλωση έληξε με μουσική και τραγούδι από τους: 
Σωκράτη Μαστοράκη στα πλήκτρα, Χαρά Τυμπακιανάκη και Μπάμπη Τσακιρίδη στο τραγούδι, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική συμμετοχή τους.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.