Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Δελτίο Τύπου για την παρέμβαση των Συνδικάτων την Πέμπτη 19 Μάρτη για τα μέτρα προστασίας των ανέργων στο Υπουργείο Εργασίας


Παρασκευή 20 Μάρτη

Το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Αττικής, τα κλαδικά σωματεία Επισιτισμού και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Κω, Πάτρας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Ζακύνθου, τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου στην Αττική, καθώς και συνδικάτα άλλων κλάδων πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη 19 Μάρτη 2015 μαζική παρέμβαση στο Υπουργείο εργασίας για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων.

Αντιπροσωπεία των συνδικάτων συναντήθηκε με τον Υπ. Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη προκειμένου να του αναπτύξουμε τα αιτήματά μας που αφορούσαν το ύψος του επιδόματος ανεργίας, τη χρονική του επέκταση για όλο το διάστημα της ανεργίας, την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων αλλά και μέτρα στήριξης και ανακούφισης των οικογενειών των ανέργων όπως επιδότηση του ενοικίου, πάγωμα οφειλών σε τράπεζες και δημόσιο, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.α.

Για ακόμη μια φορά, δεν δόθηκε από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου καμιά απολύτως λύση, όχι μόνο συνολικά στα αιτήματα που θέσαμε, αλλά ούτε και σε ένα από αυτά.
Η όποια σύνδεση των μέτρων ανακούφισης των ανέργων με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» της ΕΕ, γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης για να συντηρεί το κλίμα αναμονής κι ανοχής των εργαζομένων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που και σήμερα εφαρμόζεται.
Άλλωστε στην «ατζέντα» της διαπραγμάτευσης δεν βρίσκονται ούτε και τώρα οι ανάγκες των εργατικών οικογενειών και των ανέργων. Η «σύγκρουση» γίνεται για το πώς καλύτερα και ποιων επιχειρηματικών ομίλων ή κρατών συμφέροντα θα εξυπηρετηθούν, από το όποιο νέο ή παλιό μίγμα αντιλαϊκής πολιτικής θα εφαρμοστεί για το επόμενο διάστημα. Συμφέροντα που επιδιώκουν την αύξηση της κερδοφορίας μέσα από την δικής μας ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Κάτι που ανεξάρτητα από την κατάληξη της διαπραγμάτευσης θα σημάνει νέα αντεργατικά μέτρα και ταυτόχρονα διατήρηση όλων των προηγούμενων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά το επόμενο διάστημα, να μην αφήσουμε να χαθεί χρόνος στην διεκδίκηση μέτρων προστασίας για τους ανέργους. Μπορεί σε περίπου ένα μήνα να ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία και να πιάσουν δουλειά οι εργαζόμενοι, αλλά αν τώρα δεν κλιμακώσουμε την πάλη μας σε ένα χρόνο θα είμαστε στην ίδια, αν όχι σε χειρότερη μοίρα.

Δεσμευόμαστε ότι όπως και πριν, ακόμη καλύτερα τώρα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέσα στους χώρους δουλειάς, συζητώντας με κάθε εργαζόμενο προκειμένου να βγάλει συμπεράσματα και ο τελευταίος για το ποιος υπηρετεί τα συμφέροντα του, τις ανάγκες του και ποιος θέλει να τον στριμώξει στη γωνία.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.