Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Το Σωματείο της Κω για τη συνάντηση ΣΕΤΕ-Υπ. Εργασίας


Πριν περίπου ένα μήνα το Σωματείο ξενοδοχοϋπάλληλων και σερβιτόρων Κω συμμετέχοντας σε συνάντηση που προκάλεσε το Συνδικάτο Αθήνας με το Υπουργό Εργασίας έθεσε το απλό ,αλλά ζωτικής σημασίας ,αίτημα στον Υπουργό επέκτασης του επιδόματος ανεργίας ,ως πρώτο και ελάχιστο μετρό ανακούφισης χιλιάδων ανέργων ξεν/λων και εποχικών εργαζομένων. Καμία δέσμευση δεν καταφέραμε από τον Υπουργό.

Προχθές συναντήθηκε ο ίδιος Υπουργός κ. Σκουρλέτης, με τον «συντηρητικό» ,σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα ΣΕΤΕ.
Από αυτή την συνάντηση οι εργοδότες εξήλθαν ικανοποιημένοι!
Δεν κρύβονται οι συμπάθειες και οι προτιμήσεις.
Υπήρξε συμφωνία απόψεων για μείωση εργοδοτικών εισφορών στην ασφάλιση, νέο πρόγραμμα voucher που χαρίζει επιδοτούμενο ,τζάμπα δηλαδή, προσωπικό, μεγαλύτερη ευελιξία στον χρόνο απασχόλησης .
Συμπέρασμα πρώτο :η αύξηση του τουρισμού και την φετινή περίοδο θα πατήσει πάνω στα ξηλωμένα δικαιώματα μας προκειμένου οι μεγαλοξενοδόχοι να συνεχίσουν ανενόχλητοι την συγκέντρωση πλούτου από τον ιδρώτα μας.
Συμπέρασμα δεύτερο: κανένας κυβερνητικός η μη σωτήρας δεν θα μας χαρίσει δικαιώματα και κατακτήσεις αφού φανερός σκοπός είναι η διευκόλυνση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχ/τικων ομίλων και όχι η ανάκτηση των απωλειών μας
Συμπέρασμα τρίτο: η οργάνωση όλων των εργαζομένων του κλάδου και η προετοιμασία αγώνων αντίστασης και διεκδίκησης όλων των απωλειών μας και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας σήμερα είναι αναγκαίος και εφικτός.
Καμιά ανοχή και αναμονή. Η στάση αυτή αποδεικνύεται ιδιαίτερα βλαβερή για τα συμφέροντα μας. Χαρίζει πολύτιμο χρόνο σε δυνάμεις πολιτικές και συνδικαλιστικές ,όπως αυτές που είναι εκλεγμένες στην πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Τουρισμού, να παίρνουν μέτρα που χειροτερεύουν καθημερινά την ζωη μας.
Το σωματείο δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμιά νέα αντεργατική συμφωνία και ούτε θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια.
Τα συμφωνηθέντα της σύσκεψης αποκαλύπτουν την αντεργατική κατεύθυνση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Οργανώνουμε ενημερωτικές συσκέψεις με τους εργαζόμενους του κλάδου
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου σε επιφυλακή.

Η Διοίκηση
12-03-2015

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.