Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση-κάλεσμα προς τους εργαζόμενους στον Τουρισμό


Συνάδελφε ξενοδοχοϋπάλληλε, εργαζόμενε στον Τουρισμό

Εσύ  γνωρίζεις από πρώτο χέρι τι σημαίνει να δουλεύεις στην «ατμομηχανή της βαριάς βιομηχανίας της χώρας», όπως συχνά  κυβέρνηση, ΜΜΕ και εργοδότες, χαρακτηρίζουν τον τουρισμό.

Βιώνεις καθημερινά πώς βγαίνουν τα κέρδη  τους και σε ποιες τσέπες πηγαίνουν... σίγουρα όχι στη δική σου! 
Για εσένα, εφαρμόζεται η απλήρωτη δουλειά, οι ατέλειωτες-απλήρωτες υπερωρίες, η αμοιβή όσο θέλει το αφεντικό, που αυθαίρετα ισοπεδώνει Συλλογικές Συμβάσεις και άλλες κατακτήσεις, η άνιση μεταχείριση, η τρομοκρατία πως αν δεν είσαι "καλό παιδί" θα χάσεις κι αυτά τα ψίχουλα που σου πετάνε!

Έτσι μας θέλουν.  
Σύγχρονους σκλάβους, με το κεφάλι σκυφτό και σβησμένο χαμόγελο, με τα νέα παιδιά να μπαίνουν στην παραγωγή χωρίς καθόλου δικαιώματα, με μισθούς χαρτζιλίκι, σιγά-σιγά να αντικαθιστούν τους παλιότερους, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι μεγαλοξενοδόχοι και τα τουριστικά μονοπώλια.

Αυτή η ζωή που έχει γίνει κόλαση,  διαρκώς θα χειροτερεύει.

Το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για εξόντωση των εργαζόμενων συνεχίζεται, τα χειρότερα δεν έχουν έλθει  στην κοινωνική ασφάλιση, στα εφάπαξ, στις συντάξεις...
Ένας εποχιακός ξενοδοχοϋπάλληλος είναι αδύνατο πλέον να πάρει πλήρη σύνταξη, αφού θα χρειάζεται 80 χρόνια δουλειάς...

Μη μένεις αμέτοχος, μπες στον Αγώνα!

ΕΣΥ, έχεις τη δύναμη να αντιπαλέψεις την τρομοκρατία αφεντικών και προϊσταμένων, με την οργάνωση και συσπείρωση των συναδέλφων σου. 

Έλα στο Συνδικάτο σου, τον ΤΑΛΩ, οργάνωσε τους συναδέλφους σου, βοήθησε να στηθεί επιχειρησιακή επιτροπή εκεί που δουλεύεις.
 
Βοήθησε να κάνουμε πέρα τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές  ηγεσίες, που το μόνο που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν, είναι να λένε κούφια λόγια για προβολή και εντυπωσιασμό, χωρίς καμία διάθεση για σύγκρουση με την εργοδοσία.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ

Στέλνουμε το μήνυμα σε εργοδότες και στους συνδικαλιστές τους, ότι από εδώ και μπρος θα μας βρίσκουν  μπροστά τους.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, σε όλες τις μονάδες, και τους καλούμε να μην αφήνουν "στην τύχη τους" περιπτώσεις μαύρης εργασίας, απλήρωτης υπερεργασίας, καταπάτησης της συλλογικής σύμβασης, άνισης μεταχείρισης.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον Τουρισμό να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση ώστε να δρούμε δυναμικά στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Καλούμε τα μέλη μας σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας με όποιον δυνατό τρόπο κριθεί αναγκαίος.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !








1 σχόλια:

  1. Η οργή για την εκμετάλλευση είναι «καζάνι που βράζει», συσσωρεύεται μέρα με τη μέρα και δεν αργεί να ξεσπάσει.
    Πουλάμε τον πιο δημιουργικό χρόνο της μέρας μας για τα προς το «ζην» και δεν μας επιτρέπεται να «ζήσουμε».
    Ασφάλεια, ταμείο ανεργίας, εφάπαξ, ατέλειωτες απλήρωτες ώρες εργασίας, κυλιόμενα ωράρια, εργοδοτική αυθαιρεσία, αδήλωτη εργασία… και όταν δειλά-δειλά πας να ψελλίσεις πως πρέπει και μείς «να ζήσουμε», σου λένε «σταμάτα να διαμαρτύρεσαι γιατί θα μπεις στη μαύρη λίστα και δεν θα βρεις ξανά δουλειά»…
    Ε, λοιπόν όχι! Καιρός να μπουν τα πράγματα σε μια τάξη, έχουμε δικαιώματα και πρέπει να μάθουμε να τα διεκδικούμε!
    Η συσπείρωση των εργαζόμενων στο Συνδικάτο «ΤΑΛΩΣ» είναι πλέον μονόδρομος.
    Συνάδελφοι, ψηλά το κεφάλι, θα νικήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Από το Blogger.