Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Η Κέρκυρα δείχνει τον δρόμο


Σε απεργία προχώρησαν  την Τετάρτη 13 Αυγούστου οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την μη καταβολή μισθών, υπερωριών αλλά και επιδομάτων. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σαρόκο, πορεία στο Σύνδεσμο Ξενοδόχων Κέρκυρας, στο κέντρο της πόλης και προς τον ΟΑΕΔ.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της περιόδου, αλλά και της εργοδοτικής τρομοκρατίας η συμμετοχή στην απεργία ήταν ικανοποιητική, ενώ στη απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στις 10 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και σύσσωμοι οι εργαζόμενοι ενός ξενοδοχείου που ο εργοδότες τους έχει απλήρωτους για μήνες.

Και στην Κέρκυρα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την καταβολή των δεδουλευμένων και με τις σκληρές συνθήκες εργασίας. Στο επίκεντρο επίσης της κινητοποίησης ήταν το αίτημα τους να μην καταργηθεί το εποχικό επίδομα που λαμβάνουν μέσω του ΟΑΕΔ.

Στο πλευρό των εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού βρίσκεται ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Ομάδα Γυναικών Κέρκυρας της ΟΓΕ.

Βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής σαιζόν και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βιώνουν καθημερινά την εντατικοποίηση της δουλειάς και τη στυγνή εκμετάλλευση μέσα στον εργασιακό χώρο.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας δίνει καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες μέσα στους χώρους δουλειάς με χειροπιαστά αποτελέσματα, όπως είναι καταβολές δεδουλευμένων, τήρηση ωραρίου εργασίας κ.α.
Η απεργία στις 13 Αυγούστου ήταν μία πολύ μεγάλη και δύσκολη μάχη.

Οι μάχες αυτές δεν μπορούν να δοθούν από λίγους, πρέπει όλοι να συμβάλουμε, να συζητήσουμε, να οργανώσουμε τον αγώνα.

Την απεργιακή κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στήριξαν οι αυτοαπασχολούμενοι του νησιού.

«Μία κλίκα μεγαλοξενοδόχων ελέγχει περίπου τα 3/4 της τουριστικής κίνησης, μαντρώνοντας τους επισκέπτες κυριολεκτικά μέσα στα ξενοδοχεία με το σύστημα του "all inclusive"», επισημαίνει ο Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων.
Επίσης προσθέτει: «Πρόκειται για τους ίδιους μονοπωλιακούς ομίλους, που τσακίζουν μαζί με τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία τους. 
Να, γιατί κοινός αντίπαλος των μικρών επαγγελματιών και των εργαζομένων του τουρισμού είναι αυτοί που μονοπωλούν τον τουριστικό κλάδο, οι φιλομονοπωλιακές και συνάμα αντιλαϊκές πολιτικές που τους ωφελούν και οι πολιτικές δυνάμεις που τις υποστηρίζουν. 
Να, γιατί οφείλουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και την απεργία που έχουν εξαγγείλει».

Τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι:
  • 6μηνο επίδομα ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού για τους εποχιακούς. ΟΧΙ  στα σχέδια για νέα περικοπή.
  • Υπογραφή τοπικής σύμβασης με μισθούς αξιοπρέπειας και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας . Εξίσωση δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων . ΟΧΙ στην νέα επίθεση σε ασφαλιστικό και συντάξεις. Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
  • Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων και ακύρωση όσων έχουν υπογραφεί.
  • ΟΧΙ στις συμβάσεις σκλαβοπάζαρου αλλοδαπών και Ελλήνων «μαθητών».
  • Καταβολή  δεδουλευμένων, επιδομάτων και πάσης φύσεως οφειλομένων. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.