Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ξυλοδαρμός εργαζόμενης επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα της!

Τον απαράδεχτο ξυλοδαρμό καθαρίστριας, η οποία απαιτούσε τα δεδουλευμένα της, από τον γιο του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Panorama»  στο οποίο εργαζόταν μέχρι πρόσφατα, καταγγέλλει η Γραμματεία της Ρόδου του ΠΑΜΕ. Αναλυτικά αναφέρει:
Καμαριέρα που εργαζόταν επί τρία χρόνια στο ξενοδοχείο «Panorama» στην πόλη της Ρόδου ιδιοκτησίας Παναγιωτάκη και η οποία πρόσφατα είχε αποχωρήσει από τη δουλειά, πήγε την προηγούμενη Δευτέρα για πολλοστή φορά να ζητήσει τα δεδουλευμένα που της οφείλονταν.
Ο εργοδότης αρνήθηκε να την εξοφλήσει προφασιζόμενος ότι δεν έχει χρήματα. Όταν η εργαζόμενη επέμεινε ο γιος του ιδιοκτήτη την έβγαλε έξω με τη βία και όταν αυτή επέστρεψε τη σήκωσε και την πέταξε με το κεφάλι στο έδαφος. Η εργαζόμενη έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου μετά από εξετάσεις δε φάνηκε να έχει ευτυχώς σοβαρή βλάβη. Παρόλ’ αυτά δεν έχει συνέλθει πλήρως από το περιστατικό.
Τραγικές είναι και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δούλευε, 800 € μισθός για δουλειά με ατέλειωτες υπερωρίες όλες τις μέρες του μήνα.
Δυστυχώς το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό, είναι η καθημερινότητα για χιλιάδες εργαζόμενους στην κοσμοπολίτικη Ρόδο των 1.800.000 αφίξεων. Δουλειά ήλιο με ήλιο για πενταροδεκάρες και όποιος αντιδρά να αντιμετωπίζει τον πέλεκυ της απόλυσης ενίοτε και το βούρδουλα του αφεντικού ή του προϊσταμένου.
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, ιδιαίτερα οι γυναίκες που είναι διπλά εκμεταλλευόμενες, να μη φοβηθούν, να πεισμώσουν από αυτό το περιστατικό. Η δική τους δύναμη, βρίσκεται στην οργάνωση του αγώνα τους, μαζί και με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία. Βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης τους μέσα στα ξενοδοχεία για τα δικαιώματα τους, στην ταξική ενότητα και αλληλεγγύη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.