Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ενημέρωση εργαζόμενων

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Επειδή δεχόμαστε καταγγελίες ότι από την μισθοδοσία σας παρακρατείται μηνιαία συνδρομή υπέρ του "Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου" ακόμη κι αν δεν είστε μέλη του, μάλιστα σε ξενοδοχοϋπάλληλο που διαμαρτυρήθηκε ελέχθη πως "αν δεν δεχτείς θα πληρωθείς με 585 ευρώ", σας παραθέτουμε το άρθρο 10 της υπογραφείσας Σ.Σ.Ε. για το 2014 όπου ρητά αναφέρονται τα παρακάτω:

 "10. Παρακράτηση συνδικαλιστικής συνδρομής

10.1. Σε εφαρμογή του άρθρου 17 της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 1996-1997 και του άρθρου 4 της Δ.Α. 32/1999 οι υπαγόμενες στην παρούσα επιχειρήσεις οφείλουν να παρακρατούν κατά την καταβολή της μισθοδοσίας τη συνδικαλιστική συνδρομή των μελών του «Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων N. Λασιθίου» και να την αποδίδουν σ’ αυτόν.
10.2. Παρακράτηση μπορεί να γίνει μόνο από εργαζόμενους που είναι μέλη του συνδέσμου και εφόσον το δηλώσουν εγγράφως με σχετική δήλωση τους στον εργοδότη. Η δήλωση αυτή είναι δυνατόν να κατατεθεί στον εργοδότη και μέσω του Συνδέσμου, μπορεί δε να ανακληθεί από τον εργαζόμενο οποτεδήποτε".

Μην υποκύπτετε λοιπόν στα διλλήμματα που σας περνούν και ΜΗΝ αποδέχεστε το "χαράτσωμα" χωρίς τη θέλησή σας.

Έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε την είσπραξη μηνιαίας εισφοράς ακόμη κι αν δεν είστε μέλη σε κανένα Σύνδεσμο ή Συνδικάτο.

Η ετήσια συνδρομή προς το Συνδικάτο ΕΤΞ-ΣΕ Ν. Λασιθίου "ΤΑΛΩΣ" εισπράττεται εφάπαξ από τα μέλη μας, ΔΕΝ παρακρατείται από τη μισθοδοσία σας, εκδίδεται απόδειξη είσπραξης και είναι 10 ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.