Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



                        
 Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018



           
 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ 
ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ      


Λίγες μέρες πριν η κυβέρνηση επιχειρήσει το ξήλωμα της συλλογικής δράσης ξεκινώντας από την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, προκειμένου να ικανοποιήσει τα σχέδια των μεγαλοεργοδοτών, πρόεδρος και γραμματέας της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού πρωτοστατούν.
Μετά την αποτυχημένη απόπειρα να διαγράψουν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (ένας εκ των οποίων μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας), από το κλαδικό σωματείο στη Ρόδο, ετοιμάζουν μια δεύτερη απόπειρα. Ζητούν «εξηγήσεις» από άλλο συνάδελφο, τον πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού της Θεσσαλονίκης, επίσης εκλεγμένο με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία, επειδή προσπάθησε να αποτρέψει τις συνηθισμένες νοθείες σε σωματεία σφραγίδα που είτε ιδρύουν, είτε προσπαθούν να επανα-ενεργοποιήσουν, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Μια από τις συγκεκριμένες περιπτώσεις -καθόλου συμπωματικά- συνέβη στην Καβάλα, στην πόλη που η ΠΑΣΚΕ είχε στο παρελθόν προσπαθήσει να μας πείσει ότι ψήφισαν 700 ζαχαροπλάστες!
Ο σκοπός τους είναι ξεκάθαρος. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με όποια φωνή αντιστέκεται στα σχέδια του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου. Μετά τις μειώσεις μισθών και την επιβολή 10ωρης απλήρωτης δουλειάς, διαπραγματεύονται να υπογράψουν φαρδιά πλατιά το 6ημερο, ακόμη και την κατάργηση του επιδόματος εποχικής απασχόλησης. Και σε συνδυασμό με την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος που σκοπεύει να νομοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ, για το οποίο δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη, ενώ συντάχτηκαν με την ανοιχτή απεργοσπασία της ΓΣΕΕ, θέλουν να απλώσουν σε κάθε χώρο δουλειάς «άκρα του τάφου σιωπή».
Προειδοποιούμε την ηγεσία της Ομοσπονδίας, ότι αυτό της το όνειρο θα γίνει εφιάλτης!
Συνιστούμε να μην τολμήσει να δοκιμάσει κανένα πραξικόπημα σε βάρος εκλεγμένων από πραγματικούς εργαζόμενους του κλάδου συνδικαλιστές.
Με το ταξικό κίνημα δεν ξεμπερδεύουν όσες διαγραφές κι αν επιχειρήσουν. Οι εργαζόμενοι του κλάδου τους έχουν πάρει χαμπάρι.
Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να γυρίσουν την πλάτη τους στα στηρίγματα της εργοδοσίας μέσα στο κίνημα, να καταδικάσουν τις διασπαστικές τους ενέργειες και κύρια να τους καταψηφίσουν σε κάθε σωματείο, μην επιτρέποντας νόθες αρχαιρεσίες.

ΥΓ. Σχετικά με την κατά τον πρόεδρο και Γ. Γραμματέα της Ομοσπονδίας διαπίστωση ότι «δεν υπάρχει ικανοποιητική ανταπόκριση για συμμετοχή στο απολογιστικό συνέδριο» που έχουμε ομόφωνα αποφασίσει στην Ολομέλεια για τις 30 και 31 Γενάρη, τους ενημερώνουμε ότι οι εκλεγμένοι με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ αντιπρόσωποι των σωματείων μελών της Ομοσπονδίας θα βρίσκονται στην Αθήνα. Θα επιδιώξουμε για ακόμη μια φορά να γίνει συνέδριο στο οποίο να κυριαρχήσουν οι θέσεις των εργαζομένων, κι όχι οι απαιτήσεις των μεγαλοξενοδόχων.

   ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.