Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

H ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Καταγγέλλει την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε συνδικαλίστρια από εργοδότη

 Την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε η συνδικαλίστρια Χ. Ε., μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου (ΕΙΥΗ), από εργοδότη επιχείρησης πρατηρίων υγρών καυσίμων, μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας Ηρακλείου, το πρωί της Πέμπτης 12 Γενάρη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση.
Η ΕΙΥΗ στην ανακοίνωση - καταγγελία αναφέρει:
«Ο εργοδότης είχε κληθεί από το σωματείο μας σε τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να απολογηθεί για τη μη καταβολή δώρων και επιδομάτων που μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις επέβαλε στους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι τα παρέλαβαν.
Ο εργοδότης αντί να απολογηθεί για το αντεργατικό του ρεσιτάλ, από το ξεκίνημα της διαδικασίας ήταν ερειστικός και έτοιμος για καυγά. Όταν είδε ότι οι συνδικαλιστές της Ένωσης και το σωματείο μας δεν κάνουν βήμα πίσω από τα δικαιώματα του εργαζόμενου, επιτέθηκε στη συναδέλφισσα μέσα στο γραφείο του επιθεωρητή, χτυπώντας τη στο πρόσωπο αρκετές φορές μέχρι να προλάβει να ακινητοποιηθεί από το προσωπικό της Επιθεώρησης Εργασίας και να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο από την Αστυνομία.
Στο πλάι της βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή μέλη της Ένωσης, του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές από διάφορα σωματεία.
Ας έχει στο νου του καλά ο συγκεκριμένος κύριος και ο κάθε εργοδότης που ξεζουμίζει κάθε μέρα τους εργαζόμενους του κλάδου, είτε με απληρωσιά είτε με μισθούς πείνας, με μαύρη εργασία κλπ., ότι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πιάνουν απειλές και τρομοκρατία.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα σωματεία που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ έχουν ψηθεί στο καμίνι της ταξικής πάλης, έχουν αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουν καθημερινά το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και θα τσακίσουν κάθε χέρι εργοδότη που θα απλωθεί σε εργάτη και στα δικαιώματά του.
Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν τέτοιου είδους περιστατικά. Καλούμε τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης, αλλά και συνολικά του κλάδου να δώσουν την απάντησή τους, με τη μαζικοποίηση του σωματείου».

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ

Ανακοίνωση-καταγγελία για την επίθεση εξέδωσε και η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ τονίζοντας:
«Αυτή η επίθεση δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Η εργοδοσία συνολικά αποθρασύνεται με τις πλάτες των κυβερνήσεων και της σημερινής. Ειδικά η σημερινή κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί ανοίγει στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς το θέμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του συνδικαλιστικού νόμου που ως ένα βαθμό κάλυπτε τους συνδικαλιστές από την εργοδοσία, ενώ παράλληλα βάζει πλάτη για να επικρατεί σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς ενώ οι εργοδότες δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα.
Τα περιστατικά βίας σε εργαζομένους και συνδικαλιστές δεν πρέπει να φοβίσουν κανέναν. Το ταξικό εργατικό κίνημα θα σταθεί αλληλέγγυο σε κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, τα δεδουλευμένα του, το μισθό του.
Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος μόνος του μπροστά σε αυτήν την αντεργατική επίθεση που εντείνεται, να ενώσει τη δύναμή του με τους συναδέλφους του, να οργανωθεί και να παλέψει συλλογικά μέσα από το σωματείο του».
Την άνανδρη επίθεση καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ηρακλείου, Αστερουσίων, Καζαντζάκη, Αρχανών, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αρκαλοχωρίου και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.