Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Παρέμβαση για την Ειδική Αγωγή


Με αφορμή την προωθούμενη νέα ρύθμιση που αφορά στο πλαίσιο λειτουργίας και τον τρόπο αποπληρωμής των ιδιωτικών δομών Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης και την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει «κόφτη» στα σχετικά κρατικά κονδύλια, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, γονείς και προπάντων των ίδιων των παιδιών που τελικά θα είναι αποδέκτες των συνεπειών:

Το συνδικάτο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους εργαζόμενους σε μονάδες και ιδρύματα ειδικής αγωγής αλλά και στους γονείς και τα παιδιά.


Οι αλλαγές που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δρομολόγησε  μέσα στις γιορτές και αφορούν στο πλαίσιο λειτουργίας και τον τρόπο αποπληρωμής των ιδιωτικών δομών ειδικής αγωγής, ήταν αναμενόμενες. 
Είναι συνεπείς με τη γραμμή κυβέρνησης και ΕΕ για μείωση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του χώρου. Μεθοδεύεται από χρόνια, μέσω της υποχρηματοδότησης του ΕΟΠΠΥ και το φόρτωμα του κόστους για τις ανάγκες πρόνοιας και ειδικής αγωγής στην ίδια την οικογένεια αλλά και στους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, με αυτές τις αλλαγές προωθείται πιο συγκεκριμένα η από χρόνια μεθόδευση γιγάντωσης της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα και η συγκέντρωση του χώρου, μέσω κλεισίματος των μικρών, σε μεγάλες επιχειρήσεις (αλυσίδες, ομίλους κλπ.). Γι’ αυτό με τη συγκεκριμένη αλλαγή, εκτός των εργαζόμενων και των εξυπηρετούμενων, παιδιών ή/και ενηλίκων, χτυπιούνται και οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες του χώρου και τα πολύ μικρά κέντρα ειδικής αγωγής και αποκατάστασης.

Είναι η ίδια γραμμή που  από την μια τα Νοσοκομεία του νομού υποστελεχωμένα χωρίς γιατρούς, χωρίς νοσηλευτές, χωρίς προσωπικό ενώ από την άλλη μας ζητάει να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Καλούμε κάθε συνάδελφο ξενοδοχοϋπάλληλο, κάθε επισιτιστή να σταθεί στο πλευρό των γονιών και των εργαζομένων του χώρου για να αποκρούσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών για χτύπημα μισθών, αλλαγή συμβάσεων, απολύσεις και αύξησης της πληρωμής των γονιών για θεραπείες.



Αξίζει να σημειώσουμε ότι η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ για την Ειδική Αγωγή μειώνεται σχεδόν 50% (από 106 εκατομμύρια πάει στα 60), γεγονός που έρχεται να δώσει άλλο ένα δυνατό χτύπημα σε γονείς, παιδιά με ειδικές ανάγκες και στους εργαζόμενους οι οποίοι απειλούνται  με απολύσεις, μειώσεις μισθών, αλλαγή ατομικών συμβάσεων με ακόμη χειρότερους όρους κλπ.

Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν!
Με τον ενιαίο αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε!


Παλεύουμε για:
  •  Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία - πρόνοια - ειδική αγωγή - αποκατάσταση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο.
  •  Ικανοποιητική χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ με βάση τις ανάγκες.
  • Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν, Καθολική & Υποχρεωτική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. 
 Άγ. Νικόλαος 20 Ιανουαρίου 2017



                                 Για το Συνδικάτο "ΤΑΛΩΣ", το Διοικητικό Συμβούλιο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.