Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Καταγγελία για την υπογραφή σύμβασης με απαράδεκτους όρους



Η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, που δεν ενημέρωσε τους ξενοδοχοϋπάλληλους για την υπογραφή με απαράδεκτους όρους Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα ξενοδοχεία «Neptuno Beach» και «Village Resort» της εταιρείας «ZEUS HOTELS ΑΕ» και δεν οργάνωσε τους εργαζόμενους για να απαιτήσουν σύμβαση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.
Όπως αναφέρει στην καταγγελία της:
«Η πλειοψηφία του ΔΣ του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων υπερασπίζεται και πρωτοστατεί στην υπογραφή τέτοιων συμβάσεων. Έχει υπογράψει πάνω από 20 τέτοιες συμβάσεις από το 2016 με απαράδεκτους όρους, με αποκορύφωμα την περίπτωση των "Zeus Hotels", όπου η μείωση φτάνει στο 20% από την Εθνική Κλαδική Σύμβαση με 668 ευρώ μεικτά! Στο ύψος δηλαδή των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί από τις Εργοδοτικές Ενώσεις Προσώπων. Μάλιστα, έχουν το θράσος να το παρουσιάζουν σαν αύξηση 14% από τα 586 ευρώ του κατώτατου μισθού!!!
Για άλλη μια φορά έβαλαν στη γωνία τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους, επιβεβαιώνουν το ρόλο τους ως εργοδοτικοί συνδικαλιστές, αφού βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση με τους μεγαλοξενοδόχους. Καλλιεργούν συστηματικά το χαμήλωμα των απαιτήσεων των συναδέλφων, την αναποτελεσματικότητα των αγώνων και τη λογική του μικρότερου κακού. Όπως αποδείχτηκε, για άλλη μια φορά με αυτή τη στάση ακολουθεί πάντα το χειρότερο.
Για άλλη μια χρονιά στον τουρισμό σημειώνονται ρεκόρ σε αφίξεις και κέρδη, οι συνάδελφοι καλούνται να δουλέψουν σε εργασιακές συνθήκες γαλέρας, με εντατικοποίηση της δουλειάς τους, ατελείωτα ωράρια και ρεπό με το σταγονόμετρο.
Οι συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να απαντήσουν σε αυτή την κοροϊδία της πλειοψηφίας της διοίκησης του Σωματείου. Οι δυνάμεις της Επιτροπής Αγώνα θα πιέσουν το επόμενο διάστημα για μαζικές διαδικασίες, για να γίνει άμεσα γενική συνέλευση του σωματείου, να παρθούν μέτρα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε στα χρόνια της κρίσης.
Να απαιτήσουμε:
  • Κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 900 ευρώ στα ξενοδοχεία.
  • Υπογραφή Εθνικής Κλαδικής Σύμβασης που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.
  • Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ. Όχι στις Ενώσεις Προσώπων.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους εποχικούς για όσο διαρκεί η ανεργία. Αύξηση του επιδόματος στα 600 ευρώ.
Τώρα χρειάζεται πιο οργανωμένα και αποφασιστικά να απαντήσουμε μπροστά στη νέα θύελλα μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη 2η αξιολόγηση, τις αλλαγές στα Εργασιακά, αλλά και το σφαγείο που ετοιμάζουν οι ξενοδόχοι από φέτος.
Απαντάμε με συλλαλητήρια την Τρίτη 21 Φλεβάρη! Συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.