Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Λουκέτο στο "Πεντελικόν"



ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΟΤΕ ΜΑΖΙ! 
Να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να παρέμβει για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων απαιτεί το Συνδικάτο  Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής σχετικά με το κλείσιμο του ξενοδοχείου «Πεντελικόν»
Αναλυτικά, αναφέρει: «Το σημερινό κλείσιμο του ξενοδοχείου αποτελεί άλλη μία τρανή απόδειξη πως τόσο στην κρίση, όσο και στην ανάκαμψη αυτοί που πληρώνουν τις ζημιές και τα κέρδη είναι οι εργαζόμενοι. Αφού οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της επιχείρησης άφησαν απλήρωτους και απέλυσαν χωρίς αποζημίωση δεκάδες εργαζόμενους που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, τώρα προχωράνε στις απολύσεις και των υπολοίπων, ώστε ο νέος ιδιοκτήτης να πάρει την επιχείρηση χωρίς εργαζόμενους με δικαιώματα. 
Οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των υπουργείων Εργασίας και Τουρισμού, που από τη μια έδωσαν κυριολεκτικά γην και ύδωρ στους μεγαλοξενοδόχους και από την άλλη φρόντισαν να θωρακίσουν με νόμους τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και την "ανταγωνιστικότητα", είναι μεγάλες και καταλυτικές για τις εξελίξεις στον κλάδο. 
Η απαίτηση των εργαζομένων του κλάδου είναι να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν". Δεν θα δεχτούμε καμία απόλυση. 
Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων και να διασφαλιστούν μέτρα προστασίας για όσους είναι ακόμη και σήμερα άνεργοι. 
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να παρέμβει τώρα διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.