Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Δράση Πρωτομαγιάς του Συνδικάτου μας

Εργατική Πρωτομαγιά 2015... 5 χρόνια αδυσώπητης κρίσης για τους εργαζόμενους,  πρώτη κυβέρνηση αριστερά και τίποτα δεν έχει αλλάξει για εμάς.

Απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, εργοδοτική τρομοκρατία, πολλά από τα ξενοδοχεία της περιοχής μας δεν έχουν ανοίξει, πράγμα που σημαίνει ότι πάρα πολλοί εργαζόμενοι δεν έχουν προσληφθεί ακόμη ή έχουν ξεκινήσει να εργάζονται χωρίς πρόσληψη, όπως μας έγινε καταγγελία ότι για 5* ξενοδοχείο της Ελούντας καθάριζαν για 15 ημέρες χωρίς πρόσληψη και στο τέλος ο εργοδότης τους είπε ότι θα δουλέψουν «μαύρα» και τον Μάη…
Τα προβλήματα μεγάλα και κανένα τους λυμένο… όπως λέει και ένα τραγούδι… 
Τη μέρα της Πρωτομαγιάς επέλεξαν λοιπόν μέλη του Δ.Σ. του Συνδικάτου μας για να επισκεφτούν ξενοδοχεία της περιοχής, να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό και να μιλήσουν γι’ αυτά τα προβλήματα με τους εργαζόμενους.

Επισκεφτήκαμε κατ’ αρχήν επισιτιστικά καταστήματα της πόλης του Αγ. Νικολάου και στη συνέχεια τα ξενοδοχεία Santa Marina, Mistral Bay, Minos Beach, St. Nicolas Bay, Minos Palace, Mirabello, Elounda Gulf, Porto Elounda και Elounda Mare όπου οι εργαζόμενοι μας δέχτηκαν με ευχάριστη έκπληξη και μας αποχαιρέτισαν με πλατύ χαμόγελο και ένα «ευχαριστούμε για την ενημέρωση». Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που μας έμεινε είναι όταν δίδοντας ένα ενημερωτικό φυλλάδιο σε μια αλλοδαπή η οποία έδειξε δυσπιστία, η συνάδελφός της,  της είπε: «πάρε το και για το καλό μας είναι»!

Επίσης, έπεσε στην αντίληψή μας, ότι σε πολλά ξενοδοχεία έχουν επιβάλλει το διάλλειμα  για φαγητό στο τέλος της βάρδιας. Αυτό μπορεί να ισχύει μερικώς π.χ. επισιτιστικά τμήματα που συνήθως δουλεύουν διακεκομένα ωράρια, δεν μπορούν να διακόψουν το service για να πάνε για φαγητό. Όμως άλλα τμήματα που δουλεύουν συνεχόμενα ωράρια, όπως οροφοκομία, συντήρηση, γραφεία κ.λπ. δικαιούνται να έχουν διάλλειμα ενδιάμεσα (Προεδρικό Διάταγμα 88/1999 "Ο χρόνος εργασίας διακόπτεται από διάλειμμα τουλάχιστον 30 λεπτών, εάν το σύνολο των ωρών εργασίας κυμαίνεται μεταξύ έξι και εννέα ωρών, και τουλάχιστον 45 λεπτών, εάν το σύνολο των ωρών εργασίας υπερβαίνει τις εννέα ώρες") και σαφώς διάλλειμα δεν νοείται στο τέλος της βάρδιας!

Συνάδελφοι του Επισιτισμού και του Τουρισμού, πρέπει να είστε σίγουροι ότι το Συνδικάτο «ΤΑΛΩΣ» είναι πάντα με το μέρος και τα συμφέροντα των εργαζόμενων.

Πολεμάμε για να εξασφαλίσουμε τα νόμιμα για τον καθένα από 'μας και για να επαναφέρουμε τα χαμένα μας ( μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, ταμείο ανεργίας κ.λπ.).

Ήδη καταφέραμε επαναπρόσληψη εργαζόμενου και κερδίσαμε δικαστήριο απολυμένης που η εργοδότρια εταιρία δεν της είχε καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση.

Υπάρχουν πολλές υποθέσεις σε εξέλιξη για τις οποίες θα ενημερώσουμε μόλις έχουμε αποτελέσματα.

Ευχόμαστε σε όλους καλή σαιζόν και καλή δύναμη!

Το Δ. Σ. του Συνδικάτου "ΤΑΛΩΣ"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.