Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ




Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,


Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 π.μ., μέλη της προσωρινής επιτροπής του Συνδικάτου μας, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Μ. Γαρεφαλάκη και κ. Μ. Φαζού, στο νέο Εργατικό Κέντρο, με στόχο την αμφίπλευρη ενημέρωση για το ζήτημα της υπογραφής της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους στο Νομό Λασιθίου. 

Με σχετική επιστολή που συντάχθηκε και παραδόθηκε τόσο στον Πρόεδρο όσο και στη Γραμματέα του Σωματείου, η επιτροπή μας, έκανε σαφές ότι πρέπει να τεθεί ως
στόχος διαπραγμάτευσης με τις εργοδοτικές ενώσεις:

α) η υπογραφή ΣΣΕ στο νομό με επαναφορά μισθών, απολαβών καθώς και των υπόλοιπων εργασιακών κεκτημένων, στα επίπεδα της Σύμβασης του 2010 και 

β) να αποτραπούν οι υπογραφές ατομικών συμβάσεων εργασίας στα ξενοδοχεία.

Tο Δ.Σ. του Σωματείου συμφώνησε να καλέσει τους εργαζομένους του κλάδου σε έκτακτη γενική συνέλευση, για να τεθούν τα παραπάνω θέματα για συζήτηση ώστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν για το διεκδικητικό πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του Σωματείου, μας ενημέρωσαν για τις προθέσεις των εργοδοτών οι οποίες κινούνται στα πλαίσια της Εθνικής ΣΣΕ, καθώς επίσης μας εξέφρασαν και  την πρότασή τους για Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις 10% στους μισθούς μας. 

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, που  έβγαλε στην επιφάνεια τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε γενικά στον κλάδο, όσο και τους προβληματισμούς του Σωματείου  για την στάση των εργοδοτών.

Εμείς από την δική μας πλευρά,  τονίσαμε ότι δεν πρέπει να υιοθετήσουμε τακτική άμυνας και υποχώρησης απέναντι στις αξιώσεις των εργοδοτών και ότι πρέπει να διεκδικήσουμε αγωνιστικά την επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2010 ως μέτρο ανακούφισης του εισοδήματος μας,  που έχει πληγεί βάναυσα στο όνομα της υποτιθέμενης ανάκαμψης της οικονομίας. 

Δεσμευτήκαμε να συνεχίσουμε τις επαφές και τις συζητήσεις καθώς επίσης να έχουμε άμεση ενημέρωση για τους κύκλους διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας, ώστε να καθορίσουμε τη στάση μας.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Κατόπιν όλων των προαναφερομένων και για τον συντονισμό των ενεργειών του Συνδικάτου μας το επόμενο διάστημα, καλούμαστε όλοι να παρευρεθούμε σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στις 18:00 στο παλιό Εργατικό Κέντρο.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται κρίσιμη και απαραίτητη. 

Ελάτε να καταθέσουμε ο καθένας την πρότασή του και να αποφασίσουμε από κοινού για τις επόμενες δράσεις μας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.