Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση Π.Α.ΜΕ.

Από την Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ Μεραμπέλλου πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:

 

Καμιά παραίτηση στο καίριο για τη ζωή μας ζήτημα των ΣΣΕ!

  • Οι κλαδικές συμβάσεις έχουν λήξει και η εργοδοτική επέλαση στους μισθούς, στα μεροκάματα και τα δικαιώματά της εργατικής τάξης αγριεύει. Το διαμορφωμένο νομικό πλαίσιο – το ίδιο που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις – αφήνει στην εργοδοσία ελεύθερο πεδίο, για να χρησιμοποιεί κάθε εργασιακή μορφή που εκείνη τη συμφέρει κι εμάς μας υποδουλώνει.
  • Όσες κλαδικές συμβάσεις υπογράφονται είναι με μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, ενώ η ΕΓΣΣΕ δεν υπάρχει, παρά μόνο ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ, που η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ νομιμοποίησε με την υπογραφή της.
  • Η εργοδοσία, όμως, έχει στρατηγικό σχέδιο και με βάση αυτό προχωρά. Αυτό εξυπηρετούν και οι κυβερνήσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο του κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Στη συζήτηση ομόθυμη ήταν η στάση όλων.

   Καμιά παραίτηση στο καίριο για τη ζωή μας ζήτημα των ΣΣΕ! Καμία αποδοχή τετελεσμένων. Κανένας συμβιβασμός, καμιά απογοήτευση να μην περάσει! Καμιά δυσκολία να μη μας γονατίσει!

      Το Π.Α.ΜΕ με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζόμενων, συνεχίζει να δίνει τη μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ, χωρίς να παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή από τα κατοχυρωμένα μέχρι σήμερα μεροκάματα και δικαιώματά μας.

     Καλούμε, τα σωματεία, τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων σε διάλογο και συντονισμό στη δράση.
   Απαιτούμε να υπογραφεί ΤΩΡΑ Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο νομό Λασιθίου με επαναφορά των μισθών και των λοιπών απολαβών των ξενοδοχουπαλλήλων στα επίπεδα της της ΣΣΕ του 2010 ως μέτρο άμεσης αποκατάστασης του οικογενειακού εισοδήματος.

      Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση των ΣΣΕ στα χέρια τους. Να παλέψουν για να επιβάλουν το δίκιο τους, με καλή οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς και συσπείρωση στις κλαδικές μας ομοσπονδίες και το ταξικό κίνημα. Καμιά ατομική ή επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις να μη γίνει αποδεκτή.

20/1/2014,  
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΡΑΜΒΕΛΟΥ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
                                

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.