Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση συμπαράστασης στους Υγειονομικούς

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ! ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟ-ΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ! ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ!


Το «άνοιγμα» του τουρισμού από την κυβέρνηση, με πρωτόκολλα κομμένα και ραμμένα στα συμφέ-ροντα των μεγάλων τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, των αεροπορικών και των εφοπλισ-τών, έθεσε τους εργαζόμενους του κλάδου, όπως και όλο τον λαό, σε νέο, μεγάλο κίνδυνο.

Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε την περίοδο που μεσολάβησε από το πρώτο lockdown, τις θυσίες που έκανε ο λαός, ώστε να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, να πάρει μέτρα για τα μέσα μαζικής μετα-φοράς, για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Η παντελής έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, καθώς αυτά αποτελούν κόστος για τους επιχειρηματικούς ομίλους, αποτέλεσε βασικό παράγοντα για την νέα έξαρση του ιού. Όλοι αυτοί έχουν το θράσος να μας «κουνάνε πάλι το δάχτυλο» και να ρίχνουν τις ευθύνες κράτους και εργοδοσίας σε εμάς!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς που αγωνίζονται ενάντια στην πανδημία σε ένα σύσ-τημα Υγείας γυμνό και αθωράκιστο.

Απαιτούμε να καλυφθούν, έστω και τώρα, τα τεράστια κενά σε προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό και υλικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Να ανοίξουν κρεβάτια ΜΕΘ, να στελεχωθούν νέες μονάδες (π.χ. Κ.Υ και Νοσοκομεία) με προσωπικό και εξοπλισμό. Να επιταχθεί ΤΩΡΑ ο ιδιωτικός τομέας Υγείας, που σήμερα θησαυρίζει- με την αύξηση της τιμής στα νοσήλια, με τα πανάκριβα τεστ για τον covid-19 κ.α..- και όχι να επιδοτηθεί με εκατομμύρια ευρώ , όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση. Όλες οι υπηρε-σίες των νοσοκομείων να λειτουργήσουν με ευθύνη του κράτους. Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στα νοσοκομεία. Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι και δουλεύουν μέσω εργολαβίας (μάγειρες, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες). Να επιταχτούν άλλες κλειστές μονάδες ώστε να αξιοποιηθούν ως χώροι νοσηλείας , παρακολούθησης και προληπτικής καραντίνας , να στελεχωθούν με το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που ήδη εφαρμόζονται από τις επιχειρήσεις του κλάδου, μας έχουν επιβάλλει συνθήκες μαζικής εξαθλίωσης και φτώχειας. Τώρα αντί να παρθούν μέτρα για την δι-ασφάλιση των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος μας , η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταργήσει το 8ωρο , να επιβάλλει απλήρωτες υπερωρίες. Ετοιμάζονται να φέρουν νόμο για να προστεθούν νέα εμπό-δια στην οργάνωση αγώνων, στη πραγματοποίηση απεργίας, στη διεκδίκηση. Προετοιμάζουμε νέα α-περγία στις 26 Νοέμβρη μαζί με συνδικάτα , ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα σε όλη τη χώρα! Τώρα είναι η ώρα της συλλογικής ευθύνης και δράσης, για να μην πληρώσουμε με τη ζωή μας τη νέα κρίση που δημιούργησε το κυνήγι του κέρδους και οι ανταγωνισμοί τους,


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ


1. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια. Να ανοίξουν τώρα όλες οι ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές ερ-γασίας. Μονιμοποίηση του προσωπικού.
 2. Την άμεση επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της υγείας για τη νοσηλεία των κρουσμάτων που επιστρέ-φουν από άλλες χώρες.
3. Να  γίνουν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε ανοιχτά μαγαζιά
4. Να εξασφαλιστούν έκτακτες άδειες ειδικού σκοπού με αποδοχές για όσους εργαζόμενους χρειαστεί να μείνουν σπίτι είτε για τη φύλαξη παιδιών ή ασθενών είτε από μέτρα που έχουν να κάνουν για την αντιμετώπιση της επιδημίας (πχ κλείσιμο κτηρίων για απολυμάνσεις κτλ).
5. Διάθεση υλικών για απολύμανση με πιστοποίηση, απολυμαντικά διαλύματα για καθαρισμό χεριών και επιφανειών για εργαζόμενους που έχουν καθημερινή επαφή με κοινό – πελάτες όπως οι συνάδελφοι διανομείς.
6. Καμιά αρνητική αλλαγή, στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς μας, στα δικαιώματα μας, στο ό-νομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.
7. Παράταση του επιδόματος ανεργίας των εποχικών εργαζομένων στα 600 ευρώ μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων χωρίς προϋποθέσεις.
8. Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εργαζόμενοι εξτρά, εργολαβικοί και συμβασιούχοι που έληξαν οι συμβάσεις τους. Να λάβουν όπως οι υπόλοιποι τα 800 ευρώ.
9. Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ -ΔΡΑΣΕΙΣ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,  ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ  ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ Η ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΊΣΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ. ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ- ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.