Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Απεργία 26 Νοέμβρη


 

Συνάδελφισσες, Συνάδελφοι
     
Τα νέα περιοριστικά μέτρα, η έξαρση της πανδημίας, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, στους χώρους δουλειάς  αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση έχει σοβαρές και εγκληματικές ευθύνες γιατί δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο 8 μήνες τώρα για την προστασία της υγείας  του λαού. 

Αντί  να πάρει μέτρα ουσιαστικής προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, αξιοποιεί την πανδημία για να κλιμακώσει την επίθεση, στοχεύοντας στην καρδιά των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως είναι ο ημερήσιος χρόνος εργασίας και το δικαίωμα στη συλλογική διεκδίκηση και στην απεργία.

Προωθεί την 10ωρη ημερήσια εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, επέκταση και γενίκευση της δουλειάς τις Κυριακές. Προωθεί νέες μειώσεις τους μισθούς, τραβώντας προς το «απόλυτο χαμηλό» τα όριά τους, που ξεκινούν πλέον από 200 ευρώ, επεκτείνει την «ευελιξία» της εργασίας παντού και με κάθε τρόπο.

Και επειδή τους κυριεύει ο φόβος μην ξεσηκωθεί ο κόσμος για τη φτώχια που σπέρνουν και την βάρβαρη αντιλαϊκή τους πολιτική φέρνουν νομοσχέδιο που απαγορεύει την απεργία, ακυρώνει τις ζωντανές διαδικασίες, τη Γενική Συνέλευση των σωματείων, ορίζοντας ηλεκτρονική ψηφοφορία ως προϋπόθεση για τη λήψη απόφασης για την απεργία, διώκει ποινικά την περιφρούρηση της απεργίας, δημιουργεί ανοιχτό μηχανισμό φακελώματος σε όσους εργαζόμενους επιλέγουν να οργανωθούν.Με αυτό το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που φέρνουν, μετατρέπουν τις συλλογική και συνδικαλιστική δράση, τους λαϊκούς αγώνες σε ιδιώνυμο και ποινικό αδίκημα.

Τα νέα αντεργατικά μέτρα που φέρνει με νόμο η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, όπως και οι ανακοινώσεις για τη διαχείριση της έξαρσης της πανδημίας, που συνεχίζουν να αφήνουν απροστάτευτο και εκτεθειμένο το λαό, είναι «αιτία πολέμου» για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

     Καμία προσδοκία ή ελπίδα δεν πρέπει να τρέφουμε ότι κάτι θα αλλάξει χωρίς τη δική μας καθοριστική παρέμβαση. Χωρίς  να εμπιστευτούμε και να αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας στον αγώνα για την υγεία και τα δικαιώματά μας, για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής, αντιμετωπίζοντας και τις πρόσθετες δυσκολίες που βάζει η πανδημία.

          Η μέρα της 17ης Νοεμβρίου ήταν μέρα αγωνιστικής ανάτασης και «ανάσας». Αυτό δε μπόρεσαν να το αλλάξουν ούτε οι τόνοι χημικών, ούτε το όργιο απρόκλητης καταστολής που ξεδιπλώθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης. Όσοι ονειρεύονται ότι θα βάλουν στον γύψο τους αγώνες του λαού, όσοι νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να βάλουν «φίμωτρο» στον λαό διαψεύστηκαν και θα διαψευστούν ξανά! Με συμβολικό και ουσιαστικό τρόπο αποδείχτηκε ότι οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα, ότι μπορεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα να συνεχίζει τη πάλη του και στις σημερινες συνθήκες, τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας. Η μάχη αυτή δίνει κουράγιο και δύναμη για να ενισχυθεί ο αγώνας μπροστά στην απεργίας της 26ης Νοέμβρη!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα για τα δικαιώματά μας:

 • Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς.
 •  Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία. Άμεση ενίσχυση με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ
 •  Προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθητές. Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία για την τηλεργασία και δωρεάν internet.
 •   Να μη μείνει κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα που να καλύπτει τις ανάγκες μας.
 •  Να χορηγηθεί το επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας.
 •   Να ενταχτούν όλοι οι εργαζόμενοι του Επισιτισμού στον μηχανισμό στήριξης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Να πληρώνεται την πρώτη βδομάδα κάθε μήνα η αποζημίωση ειδικού σκοπού.
 •   Να δοθούν κανονικά το δώρο Χριστουγέννων, οι άδειες και το επίδομα αδείας, με βάση το μισθό των εργαζομένων.
 •   Να υπογραφούν ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή τους σε όλο τον κλάδο.
 •  Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία και ένταξη του κλάδου του Επισιτισμού.
 •  Να απαγορευτούν οι απολύσεις.
 •  Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Καμία διακοπή σύνδεσης
 • Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Κούρεμα και διαγραφή χρεών σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Δίνουμε την απάντησή μας με ΑΠΕΡΓΙΑ
την Πέμπτη 26 Νοέμβρη
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.