Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση Σωματείων για την εφαρμογή της ΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων...

sse copy
*Συναδέλφισσες – οι,
Θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στο θέμα της εφαρμογής της ΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων για την οποία προχωρήσαμε πρόσφατα σε αίτηση κήρυξης της ως γενικώς υποχρεωτικής στον Υπουργό Εργασίας, αίτημα που απορρίφτηκε αφού οι υπηρεσίες του Υπουργείου επικαλέσθηκαν το Μνημόνιο.
Την τυπική αυτή κίνηση που η Ομοσπονδία κάνει κάθε φορά που υπογράφει την ανανέωση της Σύμβασης ζητώντας την κήρυξη ως υποχρεωτικής για να εφαρμόζεται και από όσα ξενοδοχεία δεν είναι μέλη των Ενώσεων Ξενοδόχων, εκμεταλλεύτηκαν ορισμένα έντυπα στα όρια της προβοκάτσιας, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι η Σύμβαση καταργήθηκε (!) από το Υπουργείο, με αποτέλεσμα να το επικαλούνται και ορισμένοι εργοδότες για να βρουν αφορμή να αποφύγουν την εφαρμογή της.
Οφείλουν όλοι να γνωρίζουν και προς αυτή την κατεύθυνση να ενημερώνετε τους συναδέλφους εργαζόμενους:
Η ΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων όπως και τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια εφαρμόζεται από όσους εργοδότες είναι μέλη των Ενώσεων Ξενοδόχων και νομιμοποιείται στη μη εφαρμογή όποιος εργοδότης διεγράφη από την Ένωση πριν τις 31.12.2015.
Κατ' αναλογία αρκετοί εργοδότες πλέον επιζητούν και από τη δική μας πλευρά για να εφαρμόσουν την Σύμβαση αν είμαστε μέλη στα Σωματεία μας. Γιαυτό ενημερώστε ευρέως όλοι οι εργαζόμενοι στην περιοχή σας να εγγράφονται στο οικείο Σωματείο και εφόσον τους ζητηθεί να δηλώνουν την ιδιότητα του μέλους.
Ξεκαθαρίζουμε η Σύμβαση δεσμεύει την ΠΟΞ και την ΠΟΕΕ-ΥΤΕ και δεν σχετίζεται όσον αφορά τα μέλη από την απόρριψη του αιτήματος επέκτασης της από τον Υπουργό Εργασίας.

*Ανακοίνωση της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ (http://poeeyte.gr). Το Συνδικάτο ΤΑΛΩΣ είναι μέλος της Ομοσπονδίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.