Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Για τη στάση των συνδικαλιστών της εργοδοσίας

 
Η Κεντρική Διοίκηση απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα συσπείρωσης και δράσης σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου με το Συνδικάτο μας, για να δυναμώσουμε τη δύναμή μας, την οργάνωση του αγώνα μας, τα δίκια μας τις ανάγκες μας ενάντια στην μεγαλοεργοδοσία, απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις και τα συνδικαλιστικά τους στηρίγματα.

Την ώρα που οι «θεσμοί» της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν αποφασίσει να ξεμπερδεύουν με την Κοινωνική Ασφάλιση, με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τουρισμό ετοιμάζονται να προσθέσουν κι άλλα δις ευρώ στα ταμεία τους αυξάνοντας την δική μας εκμετάλλευση, έχουμε χρέος να δυναμώσουμε την ταξική μας ενότητα, με το Συνδικάτο και τα Παραρτήματά του σε όλη την Αττική. 
Αυτή τη χρονική στιγμή διάλεξαν οι συνδικαλιστές της εργοδοσίας, οι ΠΑΣΚίτες που τώρα εμφανίζονται ακομμάτιστοι για να ξεπλύνουν αμαρτίες, να μεθοδεύουν την πιο βρόμικη επίθεση στους εργαζόμενους τους κλάδου, στην οργάνωσή τους, στο ιστορικό τους Συνδικάτο.  Η απόφασή τους να μην συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες εκλογές και να ιδρύσουν σωματείο-παραμάγαζο της εργοδοσίας, συνοδεύεται από συκοφαντίες και έκκληση για διαγραφή από το Συνδικάτο. Δρουν διασπαστικά.
Η μεθόδευσή τους αυτή έρχεται λίγο μετά το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, στο οποίο εκλέχτηκαν αντιπρόσωποι από το Συνδικάτο που υβρίζουν, συκοφαντούν και αποχωρούν, καλώντας τους εργαζόμενους να διαγραφούν και αυτοί. Αιδώς Αργείοι!!
Την ώρα που είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι του κλάδου να αντιμετωπίσουμε ως μια γροθιά την επίθεση στη ζωή μας διεκδικώντας την κάλυψη των απωλειών, την κατάργηση των αντεργατικών αντιασφαλιστικών νόμων, τις σύγχρονες ανάγκες μας, αυτοί προβάλλουν ξετσίπωτα το «συνδικαλισμό με ρεαλισμό» που δεν είναι άλλος από την οριστική υποταγή μας στις εργοδοτικές ορέξεις και στις ευρωενωσιακές πολιτικές που έχουν στόχο μισθούς, συμβάσεις, εργασιακά και ασφαλιστικά διακαιώματα.
Με μια ιστορικής σημασίας ανακοίνωση-λίβελο που φανερώνει απροκάλυπτα το μίσος τους για όσους κρατούν με νύχια και με δόντια ψηλά τη σημαία του αγώνα και ορθώνουν στην Αττική τείχος απέναντι στην κατεδάφιση των δικαιωμάτων μας, βγάζουν μέσα στις Απόκριες και την τελευταία μάσκα που τους είχε απομείνει. Αφού δεν τους έκανε το ταξικό κίνημα στον κλάδο το «χατίρι» να δημιουργήσει άλλη Ομοσπονδία όπως έλεγαν, συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, να δημιουργούν σωματεία σφραγίδα, όργανα εξυπηρέτησης των συμφερόντων των αφεντικών τους.
Οι συκοφαντίες τους απέναντι στο πιο μαζικό και πιο ισχυρό σωματείο του κλάδου δεν μπορεί παρά να πέσουν στο κενό. Οι εργαζόμενοι στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα γνωρίζουν καλά την ιστορία του Συνδικάτου μας, την σύγχρονη προσφορά του, την αγωνιστική δράση του.
Οι αναφορές στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου, όσων έχουν αναγάγει τη νοθεία συνώνυμο των εκλογών, είναι προκλητικές. Αυτοί που κάνουν εκλογές χωρίς την παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων και χωρίς να γνωρίζει κανείς πότε και πού (Χαλκιδική), αυτοί που διαγράφουν τους μισούς εργαζόμενους από το μητρώο για να ελέγχουν τους συσχετισμούς (Ρόδο), αυτοί που έχουν αναθέσει στους μεγαλοξενοδόχους να κάνουν εγγραφές στο σωματείο (Ηράκλειο), αυτοί που βάζουν τους πεθαμένους να ψηφίσουν (Κρέσταινα), αυτοί που επινοούν σε μια επαρχιακή πόλη 700 ψηφίσαντες Ζαχαροπλάστες (Καβάλα) όταν στην Αθήνα δεν ψηφίζουν ούτε οι μισοί, που έχουν κάνει την διπλοψηφία σε δυο και τρία σωματεία επιστήμη, δεν μπορούν να πλήξουν το κύρος ενός Συνδικάτου με έδρα την Αθήνα, που οι αρχαιρεσίες του συγκεντρώνουν τα βλέμματα όλων και αποτελούν παράδειγμα για το κίνημα. Ένα Συνδικάτο ανοιχτό κάθε μέρα, αποκούμπι των εργαζομένων που περνούν κατά εκατοντάδες, με δράση που την γνωρίζουν καλά οι συνάδελφοι και άλλων κλάδων.
Οι ταξικές δυνάμεις στο Συνδικάτο προσπάθησαν και κατάφεραν μετά από κόπο και θυσίες να ενώσουν τρία σωματεία και να δημιουργηθεί μια ισχυρή συνδικαλιστική οργάνωση, προβάλλοντας την ταξική ενότητα ως όρο για την ανασύνταξη του κινήματος. Αυτήν την ενότητα θέλουν να διαλύσουν τα εργοδοτικά στηρίγματα, καλώντας τους εργαζόμενους να απέχουν από τις αρχαιρεσίες. Πρόκειται για συνειδητή πράξη και όχι για λάθος. Και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από κάθε εργαζόμενο, κάθε άνεργο του κλάδου, κάθε νέα και νέο που βασανίζεται από τα αδιέξοδα που του δημιουργούν εργοδοσία, κυβέρνηση και τα τσιράκια τους μέσα στο κίνημα.
Οι αναφορές στα οικονομικά του Συνδικάτου της ηγεσίας μιας Ομοσπονδίας που ξοδεύει σε super market περισσότερα από ό,τι σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για ένα ολόκληρο χρόνο, είναι αστείες. Για δεκαετίες υπήρξαν μέλη της διοίκησης αυτού του Συνδικάτου, που οι οικονομικοί του απολογισμοί εγκρίνονται από τις Ελεγκτικές Επιτροπές, υπερψηφίζονται σε όλες στις Γενικές Συνελεύσεις, και με συντριπτική πλειοψηφία από το σώμα. Ξέρουν καλά, ότι όχι μόνο δεν κατασπαταλήθηκε ούτε ένα ευρώ, αλλά αντίθετα κάθε σεντ που βγήκε από το ταμείο δόθηκε για την οργάνωση των αγώνων. Ξέρουν επίσης καλά ότι το Συνδικάτο από την έναρξη της καπιταλιστικής κρίσης μείωσε τη συνδρομή των εργαζομένων στο μισό, απάλλαξε από την υποχρέωση καταβολής συνδρομής τους άνεργους, ενώ αντίθετα αυτοί στην Ομοσπονδία την αύξησαν κατά 100%.
Το Συνδικάτο δεν είναι παράρτημα κανενός. Είναι με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ιδρυτικό μέλος του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου που είναι συσπείρωση σωματείων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, δεν είναι ούτε παράταξη, ούτε συνδικαλιστική οργάνωση. Το Συνδικάτο διατηρεί την αυτοτέλειά του, όπως ακριβώς διατηρεί τον ταξικό του χαρακτήρα από την ίδρυσή του στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, μέχρι και σήμερα. Στις γραμμές του δρουν εργαζόμενοι-μέλη που ανήκουν σε διαφορετικές παρατάξεις, με διαφορετικές ιδεολογικές αναφορές, μέλη διαφόρων πολιτικών κομμάτων. Ορισμένοι μάλιστα, όπως αυτοί που καλούν σε αποχή, ήταν και είναι επιφανή στελέχη κομμάτων -όχι τυχαία- που έχουν πάρει τα πιο αντεργατικά μέτρα των τελευταίων χρόνων, που θέλουν με τον αντικομμουνισμό τους να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες που έχουν.
Οι αποφάσεις των εκφραστών του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στον κλάδο μας, των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, είναι αποφάσεις της εργοδοσίας, που θέλει με αυτόν τον τρόπο να χτυπήσει το Συνδικάτο που της είναι εμπόδιο.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να στηρίξουν το Συνδικάτο, χαλώντας τα σχέδια όσων ποντάρουν στην αποδυνάμωση της ταξικής ενότητας για να περάσουν τα αντεργατικά σχέδια μεγαλοξενοδόχων και μεγαλοεστιατόρων.
Οι εργαζόμενοι της Αττικής δεν θα δεχτούνε σωματείο-ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ της εργοδοσίας μέσα στο κίνημα.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΠΙΔΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.