Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Παρέμβαση ενάντια στη δράση δουλεμπορικών γραφείων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής


Παρέμβαση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας που απασχολεί εργαζόμενους μέσω δουλεμπορικών γραφείων πραγματοποίησε το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής.


Το κλαδικό συνδικάτο στην ανακοίνωσή του επισημαίνει:
«Η φετινή προσέλευση των τουριστών στην Αθήνα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα από εισερχόμενο τουρισμό. Τα κέρδη είναι τεράστια. Από την άλλη, οι μισθοί των εργαζομένων συνεχίζουν να είναι μειωμένοι, τα μέτρα που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την επιβίωση των οικογενειών μας ακόμη δυσκολότερη.
Οι ξενοδόχοι όμως δεν είναι ευχαριστημένοι. Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο που έγινε η παρέμβαση, όπως και σε πολλά άλλα ξενοδοχεία, δεν πληρώνουν ούτε τους μειωμένους μισθούς που προβλέπει η συλλογική σύμβαση. Απασχολούν καμαριέρες από δουλεμπορικά συνεργεία, που όχι μόνο δεν τις πληρώνουν όπως τους άλλους εργαζόμενους, αλλά τις έχουν για μήνες απλήρωτες και ανασφάλιστες.
Το Συνδικάτο έχει ζητήσει εδώ και βδομάδες από την εργοδοσία του συγκεκριμένου ξενοδοχείου και από το υπουργείο Εργασίας να σταματήσει άμεσα αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο, να προσληφθούν οι καμαριέρες από το ξενοδοχείο και να ισχύσουν και γι’ αυτές οι όροι αμοιβής και εργασίας που ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους.
Η συγκεκριμένη εργοδοσία συνεχίζει να προκαλεί, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια ακόμη και αυτούς τους ελάχιστους νόμους που απέμειναν και ορίζουν ότι πρέπει να υπάρχει ίση αμοιβή για ίση εργασία.
Το υπουργείο όχι μόνο δεν παρεμβαίνει, αλλά κάνει πλάτες στους ξενοδόχους, αφήνοντάς τους να αυθαιρετούν, κάνοντας ό,τι θέλουν, όποτε το θέλουν και ζητούν και τα ρέστα αξιώνοντας χαμηλότερη φορολογία, να μην πληρώνουν ούτε τις εργοδοτικές εισφορές για την ασφάλιση των εργαζομένων, να επιδοτηθούν με νέα voucher για να έχουν τζάμπα εργατικό δυναμικό.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις ενημερώσαμε τόσο το υπουργείο, όσο και την Ένωση Ξενοδόχων ότι δεν πρόκειται πια να ανεχτούμε αυτήν την κατάσταση.
Η σημερινή μας κινητοποίηση είναι μόνο η αρχή.
Από δω και πέρα θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.
- Απαιτούμε εδώ και τώρα 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.