Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Κάλεσμα για σύσταση επιτροπής αλληλεγγύης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
(Αρ. Απόφ. Πρωτοδικείου: 5215/2008)
Τηλ.: +30 210 6702 590 - Φαξ: +30 210 6702 580 - Ε-mail: [email protected]
Αρ. Πρωτ. 43/2015

Κάλεσμα για σύσταση επιτροπής αλληλεγγύης

 Στο πλαίσιο της αντεργατικής της στάσης η οποία έχει ενταθεί ειδικά στο τελευταίο διάστημα η Διοίκηση της Vodafone έχει επιδοθεί σε επιπλέον επιθετικές ενέργειες απέναντι στους εργαζόμενους και ειδικά στο επιχειρησιακό Σωματείο μας. Στην συνεχιζόμενη άρνηση της να υπογράψει Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με διάφορες προφάσεις έρχονται να προστεθούν η εντατικοποίηση της εργασίας, το μαζικό outsourcing, οι απολύσεις, οι οποίες εκτιμούμε πως θα αυξηθούν ειδικά ενόψει της ουσιαστικής συγχώνευσης με τις Hol και 360 Connect, μετά την εξαγορά τους από την Vodafone. Πιο συγκεκριμένα  αφού το επιχειρησιακό Σωματείο αποφάσισε να εγγράψει και να οργανώσει στις τάξεις του και τους επινοικιαζόμενους εργαζόμενους (το μεγαλύτερο μέρος των τηλεφωνικών κέντρων της Vodafone λειτουργεί μέσω της υπενοικίασης από τις Εταιρείες Προσωρινής Απασχόλησης)  τον τελευταίο μήνα απέλυσε εκδικητικά δυο εργαζόμενους (επινοικιαζόμενους) οι οποίοι ήταν ενεργά μέλη του Σωματείου μας. Αυτό έγινε με προφάσεις που δεν μπόρεσαν να πείσουν ούτε τους πιο μετριοπαθείς συναδέλφους. Η αντίδραση μας ήταν άμεση. Σε έκτακτη μαζική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε,αποφασίστηκε να γίνει απεργία στις 5/06 σαν ένα πρώτο βήμα διεκδίκησης της επαναπρόσληψης της Βίκυς και του Χάρη.
Η δυναμική ήταν τέτοια όπου ακόμα και μετά την προσφυγή την Διοίκησης στην εργοδοτική δικαιοσύνη για δεύτερη φορά σε ένα 3μηνο, η απεργία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα, αρκετά σωματεία, οργανώσεις,  συλλογικότητες, άνεργοι κ.ά. στάθηκαν στο πλευρό μας την ημέρα της απεργίας, επιπλέον με παρεμβάσεις σε καταστήματα της εταιρείας, ψηφίσματα αλληλεγγύης, ενημέρωση του αγώνα μας στο ευρύ κοινό.
Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων μας, η πρόσφατη Γενική Συνέλευση αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία για τις 25/06. Η περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα επιβάλλει μεγαλύτερη οργάνωση. Οργάνωση όχι μόνο εντός της εταιρείας αλλά και έξω από αυτήν. Οι συνδικαλιστικές διώξεις, οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών αφορούν όλους μας. Για αυτό σας καλούμε να συμβάλλετε έμπρακτα στον αγώνα μας  και να συμμετέχετε στην συνάντηση της επιτροπής αλληλεγγύης όπου θα γίνει εκτενέστερη ενημέρωση της κατάστασης:
  • Την Πέμπτη 18/06 στις 18:00 στο Εργ/κο Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ)
  • Την Παρασκευή 19/06 στις 18:00 στο Εργ/κο Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ)

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.