Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Σήμερα 25 Ιουνίου στις 10:00, μέλη του Σωματείου μας προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας και επέδωσαν στον Αντιπεριφερειάρχη
το παρακάτω υπόμνημα.

Κάναμε σαφές ότι  αγωνιζόμαστε για επαρκές εισόδημα, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, συλλογικές συμβάσεις και εργασία με δικαιώματα.
Οι αγώνες μας δεν σταματάνε μέχρι να δικαιωθούμε!


ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 
                                                             Αγ.Νικόλαος 25/06/2020

ΠΡΟΣ:                                                                                                          

Αντιπεριφερειάρχη Ν. Λασιθίου, κ. Γιάννη Γουλιδάκη

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό στο Λασίθι που υπογράφουμε αυτό το υπόμνημα μέσω του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Ν. Λασιθίου «Τάλως», δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι:

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Απαιτούμε άμεσα να γίνουν δεκτά όλα τα παρακάτω αιτήματα επιβίωσης των εργαζομένων και των οικογενειών τους

1.    Να μπουν άμεσα όλοι οι εποχικοί εργαζόμενοι που εργαστήκαν στον επισιτισμό –τουρισμό το      2019 χωρίς όρους και προϋποθέσεις στον μηχανισμό στήριξης (α-ποζημίωση ειδικού σκοπού 534ε).
2.      Καμία χρέωση σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ενοίκιο, ίντερνετ, τράπεζες, κατάργηση όλων των    κατασχέσεων.
3.    Απαγόρευση της κατάσχεσης του ταμείου ανεργίας και του ειδικού επιδόματος( 534€ ), γιατί υπάρχουν καταγγελίες ότι παρακρατήθηκε λόγω χρεών.
4.    Στο ακέραιο εφαρμογή των μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλείας, πραγματοποίηση των ελέγχων.
5.    Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων στο επισιτισμό- τουρισμό με βάση την ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας του κλάδου μας.
6.    Καμιά δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης, καταδικάζουμε απαράδεκτες τακτικές εκφοβισμού σε όποιον παλεύει για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες του.
7.    Είμαστε (6 μήνες με 800 ευρώ) στην καλύτερη των περιπτώσεων (δηλαδή με 4 ευρώ την ημέρα) οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Ζητάμε την καταβολή του ταμείου ανεργίας για όλο το προηγούμενο διάστημα που ήμασταν άνεργοι και για όσο συνεχιστεί η ανεργία. Χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Με επίδομα ανεργίας 600 ευρώ.

Διαπιστώνουμε ότι παραμένουν τα προβλήματα μας άλυτα με ευθύνη της κυβέρνησης καταδικάζοντας τους εργαζόμενους να βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης. 
Δεν έχουμε πλέον χρήματα ούτε να φάμε!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.