Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Καταγγελία του Σωματείου εργαζομένων στο ξενοδοχείο Royal Olympic




ΑΑ 159
ΑΘΗΝΑ 7/01/2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αφήσαμε να περάσει λίγος καιρός για να τοποθετηθούμε πιο ψύχραιμα, για την κίνηση που έκανε ο εργοδότης μας και διευθύνων σύμβουλος κ. Παπαδημητρίου Ιωάννης, να πριμοδοτήσει την απεργοσπασία με διπλό μεροκάματο στην απεργία της 28ης Νοεμβρίου.


Τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι τα εξής:
1. Αρχίζουν όλοι και συνειδητοποιούν, προφανώς και ο εργοδότης μας, ότι το δίκαιο των αιτημάτων μας και τα επιχειρήματα που βάζουμε για να τα υποστηρίξουμε, είναι δύσκολο να τα αντικρούσουν. Είναι άδικο να ζητάμε αυξήσεις την ίδια ώρα που χρόνια τώρα ο κλάδος αλλά και η επιχείρηση που εργαζόμαστε σπάνε όλα τα εισπρακτικά ρεκόρ?
Ο τζίρος του ξενοδοχείου από 12.000.000 ευρώ το 2016 εκτοξεύτηκε στα 16.000.000 ευρώ το 2017 και ακόμα δεν έχουμε στοιχεία για το 2018 που είχε τουλάχιστον 30% παραπάνω δουλειά.
Είναι άδικο να ζητάμε την κατάργηση της Εκ Περιτροπής Εργασίας, όταν πια όλοι γνωρίζουν ότι έχει μετατραπεί σε εργαλείο εντατικοποίησης, τρομοκράτησης και εντέλει χαλιναγώγησης των εργαζομένων που ακυρώνει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα?
Είναι άδικο να ζητάμε συνθήκες εργασίας που να μην ζημιώνεται η σωματική και ψυχική μας υγεία? Που και αυτή η αδυναμία της επιχείρησης ξεκάθαρα και αποκλειστικά, οφείλεται στους σχεδιασμούς του εργοδότη για πιο πολλά κέρδη στη πλάτη των εργαζομένων.
Είναι άδικα τα αιτήματα που βάζει ο κλάδος μας για την υποχρεωτικότητα των συμβάσεων, για τα βαρέα ανθυγιεινά, για το εφάπαξ στην εικοσαετία, για τη πρόνοια ή για το ασφαλιστικό κτλ?

2. Επειδή λοιπόν όλα μας τα αιτήματα είναι δίκαια αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να εξυπηρετηθούν από τον εργοδότη μας, αφού σε αντίθετη περίπτωση όπως είπαμε θα του μειώσουν τα κέρδη, δεχόμαστε προσωπικές επιθέσεις και επικρίσεις, συκοφαντίες, τρομοκρατία και τελικά προκειμένου να υπάρξει και διχόνοια ανάμεσα στους εργαζόμενους και στο συνδικαλιστικό τους όργανο και εκμεταλλευόμενος τα οικονομικά προβλήματα που έχουμε και με δικιά του υπαιτιότητα, πριμοδοτεί την απεργοσπασία!
Μία ακόμα πρωτιά του κ. Παπαδημητρίου, μετά την μονομερώς εκ περιτροπής που πήγε να επιβάλει σε όλο του το προσωπικό το ΄11 και μετά την μετατροπή της εκ περιτροπής σε εργαλείο τρομοκράτησης, τουλάχιστον για την Αττική που έχουμε τα στοιχεία.

3. Όπως λέει και ο «Προφήτης», όποιος σου γυρίζει ένα από τα δέκα που σου έχει πάρει, το κάνει για να σου πάρει άλλα δέκα.
Συγκεκριμένα για να γυρίσουν οι εργαζόμενοι τη πλάτη στο σωματείο τους και στο ταξικό κίνημα προκειμένου να πάρουν τα 30 ευρώ του πριμ και την επόμενη φορά να διεκδικήσουν λιγότεροι τα αιτήματα μας.
Μα ας δούμε τι κρύβεται πίσω από αυτό.
Τι άλλο από τη δυναμική που έχουν αναπτύξει οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους?
Τι άλλο από το αδιέξοδο που μας οδηγούν τα μνημόνια που όχι μόνο δεν έφυγαν, αλλά συνεχίζουν με το καθεστώς της επιτροπείας, των προϋπολογισμών που θα μας πίνουν το αίμα με σχεδιασμό έως το 2060 κτλ.
Αυτά τα δύο ανησύχησαν τον εργοδότη μας και αποφάσισε να πετάξει το καρότο στους συναδέλφους.
Εμείς τους καλούμε όπως πάντα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τα καθήκοντα τους που απορρέουν από την επίθεση που μας γίνεται και στη επόμενη κινητοποίηση, όποια και αν είναι αυτή να δώσουν δυναμικά το παρόν.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΕΤΡΟΛΕΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΡΟΥΣΤΑΣ ΝΙΚΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.