Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Δελτίο τύπου του Σωματείου εργαζομένων στο Athens Ledra

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ATHENS LEDRA « Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01 / 02 / 2018
Οι εργαζόμενοι του ATHENS LEDRA που εδώ και πολλούς μήνες αγωνίζονται σε συντονισμό
με το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής για τη καταβολή των δεδουλευμένων τους από την εργοδότρια εταιρεία , τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και τα μέτρα κοινωνικής προστασίας για τους ίδιους και τις οικογένειες τους  κατάφεραν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους για τη συντριπτική πλειοψηφία. Έχοντας ταυτόχρονα τη δέσμευση από τον όμιλο Παρασεκυαϊδή για τη καταβολή των δεδουλευμένων και των υπολοίπων.
Αυτό το γεγονός αποτελεί μια σημαντική νίκη του μεγάλου και συλλογικού αγώνα των εργαζομένων του ATHENS LEDRA. Επιβεβαιώνει ότι η επιλογή τους για το δρόμο της συλλογικής δράσης μέσα από την συνδικαλιστική τους οργάνωση ,κόντρα στη πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας ήταν σωστή και η μόνη που μπορεί να δώσει αποτελέσματα θετικά για τα συμφέροντα των εργαζομένων. 

Αυτός ο αγώνας που αναπτύχθηκε ενισχύθηκε σημαντικά όλους αυτούς μήνες με τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης των επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου μας, των συνδικάτων και των μαζικών φορέων του ταξικού κινήματος με συντονιστή το ΠΑΜΕ. 

Αντίθετα πολεμήθηκε με το πιο αισχρό και άθλιο τρόπο από τους συνεργάτες της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, από τους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της Διοίκησης της Ομοσπονδίας με επικεφαλή το πρόεδρο της Π. Προύντζο πρώην εργαζόμενο του Ξενοδοχείου. Από αυτούς που καλλιέργησαν με διάφορους τρόπους τη γραμμή της υποταγής ,της μοιρολατρίας. Από αυτούς που καλούσαν τους εργαζόμενους να τα παρατήσουν , να σκύψουν το κεφάλι και να πάνε σπίτι τους με τη γνωστή «κασέτα» να παίζει το επιχείρημα «οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα». 

Να λοιπόν που η γραμμή της αξιοπρέπειας, της σύγκρουσης με τη πολιτική που στηρίζει τη καπιταλιστική ανάπτυξη , τη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων , τους ανταγωνισμούς τους έχει και κατακτήσεις ,έχει και νίκες σε αντίθεση με άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις όπου είχαμε δυστυχώς πολλά αρνητικά αποτελέσματα για  συναδέλφους μας. 

Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη πεποίθηση και αποφασιστικότητα για το δίκιο του αγώνα μας. Συνεχίζουμε για να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα μας για:

Να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Ξενοδοχείο με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

Να εξασφαλιστούν όλα τα μέτρα με ευθύνη της κυβέρνησης για τη μέχρι τώρα ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των εργαζομένων. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα! Δε κάνουμε πίσω ! Το ξενοδοχείο θα ανοίξει με εμάς στη δουλειά!
OI ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.