Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Elounda Breeze

Η φετινή σαιζόν για τους εργαζόμενους του Elounda Breeze ήταν η μικρότερη όλων.
Το ξενοδοχείο άνοιξε στις 13 Μαΐου και έκλεισε στις 2 Οκτωβρίου.
Οι εργαζόμενοι δούλεψαν εντατικά 4,5 - 5 μήνες αναμένοντας από την αμοιβή τους να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους όλο το χρόνο.


Ουδέποτε πληρώθηκαν στην ώρα τους και ουδέποτε τους κατεβλήθηκαν δεδουλευμένα χωρίς προηγούμενη πίεση και κινητοποιήσεις.

Αντίθετα προηγήθηκαν τρομοκρατία, ομαδικές απολύσεις, εντατικοποίηση και η λογική του "σκάβε και σκάσε" γιατί θα χάσεις τη δουλειά σου.
 Η σαιζόν αν και σύντομη για τους εργαζόμενους του Elounda Breeze, ήταν μια από τις καλύτερες από πλευράς πληρότητας και εισπράξεων - για τον εργοδότη φυσικά.

Γιατί οι εργαζόμενοι έφτασαν πάλι στο σημείο να είναι απλήρωτοι και να αναγκάζονται να βγουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.

Σήμερα βρέθηκαν στο Ζοrbas village όπου και τα λογιστήρια της εταιρίας Vita Hotels συμφερόντων του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης (!!!) κ. Μιχάλη Βαμιεδάκη για να διεκδικήσουν το αυτονόητο: Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους!

Δηλώνουν δε αποφασισμένοι να συνεχίσουν με καθημερινές παραστάσεις διαμαρτυρίας - όπου κριθεί σκόπιμο - και να χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο, έως ότου τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα.

Ελούντα 24 Οκτωβρίου 2017

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Elounda Breeze

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.