Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Συμμετέχουμε στην 24/ωρη Πανελλαδική απεργία του κλάδου μας
24/ωρη Πανελλαδική Απεργία
όλων των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία
και επισιτιστικά καταστήματα

Πέμπτη 20 Ιουλίου στις 10:00
στο Εργατικό Κέντρο Ν. Λασιθίου

Καμαριέρα,  καθαρίστρια,  μάγειρα,  σερβιτόρε,  υπάλληλε υποδοχής,  συνάδελφε στα επισιτιστικά μαγαζιά και στα ξενοδοχεία 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αποτελούμε ισχυρή δύναμη 
αντίστασης και ανατροπής, 
όταν ενωμένοι σταθούμε 
απέναντι στην εργοδοτική απληστία.

Τους εργοδότες που σφετερίζονται τον κόπο μας και μόνη τους έννοια είναι πώς να αβγατίσουν τα κέρδη τους με τις δικές μας πλάτες.

Η απόφασή μας να απεργήσουμε εν μέσω της τουριστικής σεζόν μεταφέρει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι θα μας βρει απέναντί του:

Κάθε Ξενοδόχος  που θεωρεί ότι οι συλλογικές συμβάσεις για τις οποίες έχουμε ματώσει,  είναι κουρελόχαρτα και αρνούνται να τις εφαρμόσουν.
Στο Νομό μας ούτε καν ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων δεν εφαρμόζει την κλαδική Σύμβαση που παραμένει σε ισχύ μέχρι τέλος του 2017. 

Απαιτούμε την άμεση επαναφορά της υποχρεωτικότητας
και επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων.

Κάθε Ξενοδόχος  που με το άνοιγμα των ξενοδοχείων π.χ. GRECOTEL, έφερε μεγάλα εργολαβικά συνεργεία "MY SERVISES" και "CANDIA " τα οποία για την ώρα έχουν απλώσει τα δίχτυα τους στους κοινόχρηστους χώρους και τα δωμάτια και αναμένονται να εκτοπίσουν παντελώς τους μόνιμους εργαζόμενους και τα τελευταία δικαιώματα που απολάμβαναν. 

Απαιτούμε αξιοπρεπή δουλειά για όλους.

Κάθε εργοδότης που προσπαθεί μέσω των Ενώσεων Προσώπων να εφαρμόσει τον άθλιο μισθό των 586  και 511 ευρώ για τους νέους – μικτά - όπως πρόσφατα έγινε και στο RETHYΜNO PALACE.

Κάθε Ξενοδόχος που λειτουργεί την επιχείρησή του γεμίζοντας τα πόστα με νέα παιδιά κάτω των 25 χρόνων που πότε τα βαφτίζει μαθητές (αφού δουλεύουν για 300 ευρώ) και πότε εργαζόμενους (αφού δουλεύουν πάνω από 8 ώρες) ανάλογα με το τί τον βολεύει.

Κάθε ξενοδόχος που προφασιζόμενος την χαμηλή πληρότητα στην αρχή της σαιζόν φορτώνει με παράνομα ρεπό, αφήνει το παλιό προσωπικό να περιμένει την καταληκτική ημερομηνία της επαναπρόσληψης - 25 Μάη - για να πιάσει δουλειά ή και μετά από αυτήν!  

Κάθε ξενοδόχος που με μειωμένες προσλήψεις προσωπικού, ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας, με αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας και κακοπληρωμένους μισθούς θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τις ζωές μας. Που μας βάζει να δουλεύουμε χωρίς σταθερό ωράριο, ρεπό και άδειες βγάζοντας πολλαπλάσια δουλειά με λιγότερα εργατικά χέρια και φυσικά χαμηλότερο κόστος...  

Κάθε εργοδότης που με την απλήρωτη και αδήλωτη-ανασφάλιστη εργασία σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, μπαρ, κέτερινγκ, ζαχαροπλαστεία  κερδοσκοπεί εις βάρος μας. 

Διεκδικούμε με βάση τις ανάγκες μας:

·        Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ίση αμοιβή, για ίση εργασία. Καμιά διάκριση με βάση το φύλο, τη φυλή, την ηλικία, την εθνικότητα.
·        7/ωρο, 5/θήμερο, 35/ωρο
·        Κάθε ξενοδοχοϋπάλληλος εξασφαλίζει για τον εργοδότη του -  κατά μέσο όρο σε μια σαιζόν - πάνω από 25.000 ευρώ.
·        Κανένας να μην αμείβεται με κάτω από 900 ευρώ.
·        Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία και του τρόπου υπολογισμού όπως ήταν πριν από την κρίση.
·        Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας, τα δουλεμπορικά γραφεία, η ενοικιαζόμενη εργασία, να προσληφθούν οι συνάδελφοι μας με τα κλαδικά δικαιώματα.
·        Η πρακτική των σπουδαστών των σχολών του κλάδου να αμείβεται σύμφωνα με τη ΣΣΕ και να είναι εργασία 6/ωρη, 5/θήμερη 30/ωρη.
·        Να γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απλήρωτη κι ανασφάλιστη δουλειά.
·        Επίδομα ανεργίας για τους εποχικούς 600 ευρώ το μήνα μέχρι να επαναπροσληφθούν.
·        Φτηνές και ποιοτικές διακοπές για όλους τους εργαζόμενους.
·        Μέτρα που να διασφαλίζουν την πρόληψη, την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς.

Τα Διοικητικά Συμβούλια  

του Συνδικάτου "ΤΑΛΩΣ"
 και 
του Σωματείου Εργαζομένων Ξενοδοχείων Αύρας Ελούντας
(Ξενοδοχείο Elounda Breeze)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.