Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Εργαζόμενοι ξενοδοχείου "Athens Ledra"

Συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Β. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού - Αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να τους απωθήσουν (ΦΩΤΟ)

Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων έσπασε τον αστυνομικό κλοιό 

 
Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων έσπασε τον αστυνομικό κλοιό
Τις αστυνομικές δυνάμεις αντί για τους εκπροσώπους της κυβέρνησης συνάντησαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Athens Ledra».
Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις που οργανώνουν καθημερινά εδώ και τρεις μήνες, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στο ξενοδοχείο και έφτασαν με πορεία στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού. Σκοπός τους ήταν να συναντηθούν με εκπρόσωπο της κυβέρνησης και να τους επιδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, που αφορούν τις θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα.
Ωστόσο, η αστυνομία είχε αποκλείσει το δρόμο με κλούβες, ενώ δυνάμεις της παρατάχθηκαν απέναντι από τους εργαζόμενους. Η «υποδοχή» αυτή επιφυλάχθηκε στους εργαζόμενους παρά το γεγονός ότι η κινητοποίηση ήταν απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, είχε προηγηθεί επικοινωνία με το γραφείο του πρωθυπουργού και είχε υποτίθεται οριστεί συνάντηση.
Η αγανάκτηση των συγκεντρωμένων κορυφώθηκε όταν οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους απωθήσουν. «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στους ξενοδόχους κάνετε τις πλάτες», ήταν η απάντηση που δόθηκε. Η αποφασιστικότητά τους είχε αποτέλεσμα να σπάσει ο αστυνομικός κλοιός και μια αντιπροσωπεία να καταφέρει να περάσει στην οδό Ηρώδου Αττικού, ενώ τα συνθήματα δυνάμωσαν: «Για τους ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες μίζερη ζωή», «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία να πληρώσει τώρα η εργοδοσία».
Κανένας αρμόδιος δεν βρέθηκε να συναντήσει την αντιπροσωπεία, με το επιχειρησιακό και κλαδικό σωματείο να καταγγέλλουν πως η κυβέρνηση στρώνει «κόκκινα χαλιά» για τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών ομίλων, υποδέχεται όμως με την καταστολή και την αστυνομία τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. «Θα κάνουμε πράξη την απόφασή μας για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όχι γιατί περιμένουμε λύση από αυτή, αλλά για να αποδείξουμε ποια συμφέροντα υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση», είπε μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Μπάμπης Ντότσικας, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείο. Την υποστήριξη του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής μετέφερε ο αντιπρόεδρός του, Γιώργος Στεφανάκης. Όπως τόνισε, το κλαδικό σωματείο όχι απλά θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, αλλά καθημερινά θα δίνει τη μάχη για να μεταφέρει τη φωνή, τα αιτήματά και τα συμπεράσματα από τον αγώνα που δίνουν στους συναδέλφους τους σε άλλους χώρους δουλειάς.
Οι εργαζόμενοι του «Αthens Ledra» θα πάρουν μέρος με το πανό τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώ σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους, καθώς στις 21 Σεπτέμβρη είναι προγραμματισμένος ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου.
«Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου "Athens Ledra" βρισκόμαστε εδώ και πέντε μήνες απλήρωτοι, αντιμέτωποι με την καθημερινή πίεση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την απληρωσιά, αντιμέτωποι με το άγχος να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Είμαστε σε κινητοποιήσεις τρεις μήνες, σε υπουργεία, εργοδοτικούς φορείς, εργοδοσία», σημειώνει το επιχειρησιακό σωματείο και διεκδικεί: Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Μέτρα προστασία για την επιβίωση των οικογενειών τους. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους, διασφάλιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.