Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Νεκρός 5μηνίτης εργαζόμενος: "Η δολοφονία του συναδέλφου μας ολοκληρώθηκε"




 Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Συντονιστικού Εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία και Συμβασιούχων Αττικής

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Εξοργισμένοι ενημερωθήκαμε πως η απόπειρα δολοφονίας του συναδέλφου ολοκληρώθηκε!!
Ο Γιώργος Σταμέλος συνάδελφος μας, νέος άνθρωπος, εργαζόμενος στα πεντάμηνα 35 ετών, στο Δήμο Μεγάρων, κατέληξε σήμερα έπειτα
από 4μηνη νοσηλεία στις εντατικές. Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Σωματείου ο ένας με την εντολή του και ο άλλος με την ανοχή του μας καλούν να θρηνήσουμε.
 Τι μας καλούν να πενθήσουμε? Οι ίδιοι τόσο καιρό παραμέναν μουγκοί και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποσιωπήσουν το γεγονός ότι πενταμηνίτης εργαζόταν ΠΑΡΑΝΟΜΑ σε εργολάβο στην καθαριότητα με αποτέλεσμα να πέσει από το απορριμματοφόρο και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.
Κυβέρνηση και Δήμαρχοι ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!!! Αυτή είναι η πολιτική τους!! Να στραγγίζουν τους εργαζομένους και μετά να τους στέλνουν στο τάφο!!
Πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή? 495 ευρώ και ένα μεροκάματο των 19 ευρώ?
Όχι πια συνάδελφοι!!
Η πολιτική τους για τζάμπα εργαζομένους και ανθρώπους νεκρούς ΤΩΡΑ θα σταματήσει.
Από σήμερα τίποτε πια δεν θα είναι το ίδιο!!!
Από το πρωί ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα, απολυμένοι ή επισφαλώς εργαζόμενοι, όλοι οι άνεργοι, όλη η νεολαία θα πρέπει να δώσουμε το παρόν το κέντρο αγώνα μας στη Σταδίου 29!!
Όχι άλλο αίμα! Όχι στη σκλαβιά της ανακύκλωσης και του θανάτου!!
Είμαστε άνθρωποι!! Δεν είμαστε σκουπίδια!!
Η εξέγερσή μας οφείλει να είναι η απάντηση μας…
Τα ψέματα τους τέλειωσαν… Οι αποφάσεις τους για τις ζωές μας τέλειωσαν…
Δεν θρηνούμε! Είμαστε εξοργισμένοι! Η δολοφονία του συναδέλφου μας δεν θα μείνει αναπάντητη!
Δύο μήνες πριν έγραφε στο Unfollow o Γιάννης Ορέστης Παπαδημητρίου
[...] Στις 5 Οκτωβρίου 2015 ο 35χρονος οικογενειάρχης Γιώργος Σταμέλος, απασχολούμενος στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μεγαρέων, έπεσε από απορριμματοφόρο που ξεκινούσε από το αμαξοστάσιο και τραυματίστηκε στο κεφάλι. Δύο μέρες μετά την εισαγωγή του στο ΚΑΤ, όπου ο τραυματισμός δεν θεωρήθηκε αρχικά σοβαρός, υποτροπίασε και έπεσε σε κώμα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μέχρι σήμερα διασωληνωμένος και οι προοπτικές ανάρρωσής του να είναι αμφίβολες.
Οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος και η απουσία των μέσων ατομικής προστασίας παραμένουν μυστήριο: σύμφωνα με το δήμο, του παρασχέθηκε πλήρης εξοπλισμός (άρβυλα, γάντια, κράνος) κατά την υπογραφή της σύμβασης για την απασχόλησή του στην καθαριότητα, τον οποίο δεν χρησιμοποίησε με ατομική του ευθύνη, κάτι που διαψεύδει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της για το περιστατικό, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι η μη παροχή μέσων προστασίας αποτελεί τον κανόνα στους περισσότερους δήμους της χώρας. Οι μαρτυρίες όσων κατήγγειλαν το περιστατικό συμφωνούν ότι η μόνη παροχή ασφαλείας που απολάμβανε ο Γιώργος Σταμέλος ήταν ένα φωσφορίζον γιλέκο.
Κανονικά θα αναφερόταν ως σοβαρό εργατικό ατύχημα, ο Γιώργος Σταμέλος όμως στα χαρτιά δεν είναι εργαζόμενος. Έτυχε να είναι «ωφελούμενος». Ανήκε στους επιλαχόντες της τελευταίας φουρνιάς των πεντάμηνων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, μέρος των οποίων, παρότι προσλήφθηκαν με χαρακτηρισμό «γενικών καθηκόντων», έφτασε να καλύπτει παράτυπα τα κενά στις Υπηρεσίες Καθαριότητας. Αυτό έγινε υπό ένα θολό καθεστώς εργασίας που σήμαινε χαμηλότερες μισθολογικές απολαβές και γενναιόδωρες ευκαιρίες εργοδοτικής αυθαιρεσίας για τις διοικήσεις των δήμων.

 https://www.alfavita.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.