Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Συνάντηση εργαζόμενων

                                                           Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Σας υπενθυμίζουμε ότι την
Παρασκευή 17 Απριλίου
από τις 18:00 - 20:00,
μέλη του Δ.Σ. του Συνδικάτου θα ευρίσκονται (όπως κάθε 3η Παρασκευή του μήνα), στο Εργατικό Κέντρο (Λευκών Ορέων 3), για την καθιερωμένη μας συνάντηση.
Ο καταιγισμός των καθημερινών εξελίξεων στους εργασιακούς μας χώρους πρέπει να μας κρατά ενωμένους και σε εγρήγορση.
Τώρα που ανοίγει η νέα τουριστική περίοδος ας ευχηθούμε να είναι ομαλή και χωρίς προβλήματα για όλους τους εργαζόμενους.
Σας εφιστούμε την προσοχή να ΜΗΝ υπογράφετε ατομικές συμβάσεις οι οποίες είναι κάτω της τοπικής συλλογικής που ισχύει μέχρι τέλους του 2015. 
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ είστε υποχρεωμένοι να γνωστοποιήσετε στον εργοδότη σας αν ανήκετε σε κάποιο σωματείο και αν ναι σε ποιό. 
Έπεσε στην αντίληψή μας ότι μερικοί "έξυπνοι" εργοδότες ζητούν υπεύθυνη δήλωση γι αυτό, μαζί με άλλα στοιχεία όπως ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, αρ. ταυτότητας ή διαβατηρίου κλπ, τόσο από νέους όσο και από παλιούς εργαζόμενους.
Δεν είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε, απλά σβήστε το τραβώντας μια γραμμή σ' αυτή την παράγραφο και συμπληρώστε όλα τα άλλα στοιχεία που σας ζητούνται. 
Επίσης:
  • Προσέχετε και διαβάζετε προσεκτικά όποια συμφωνία εργοδότησης σας ζητούν να υπογράψετε.  
  • Η πρόσληψή σας πρέπει να γίνεται από την 1η μέρα που αναλαμβάνετε εργασία.
  • ΜΗΝ δέχεστε να υπογράφετε μηνιαίες ή δίμηνες συμβάσεις. Η σύμβασή σας πρέπει να είναι μέχρι 30 Σεπτεμβρίου ή μέχρι τέλος της σαιζόν.
  • Μέχρι 25 Μαϊου πρέπει να έχουν επαναπροσληφθεί όλοι οι παλιοί εργαζόμενοι.
  • Η σύμβαση εργασίας που υπογράφετε πρέπει να αναφέρει μεταξύ των άλλων τον μισθό σας (αριθμητικά) καθώς και ώρες εργασίας, ρεπό κλπ, επίσης σε ποιά συλλογική σύμβαση εργασίας υπάγεστε (π.χ. τοπική ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου και όχι ΣΣΕ).
  • Ζητάτε πάντα αντίγραφα των όποιων εγγράφων υπογράφετε, είναι υποχρέωση της επιχείρησης να σας τα δώσει και χωρίς να τα ζητήσετε.
  • Αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία για ό,τι σας ζητηθεί να υπογράψετε και χρειάζεστε διευκρίνιση, αλλά σας ζητούν πιεστικά υπογραφή, συμπληρώστε: "Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου" και προσθέστε από κάτω την υπογραφή σας.
Σας ευχόμαστε μια σαιζόν χωρίς προβλήματα και σας υπενθυμίζουμε ότι για οτιδήποτε χρειαστείτε, το τηλέφωνό μας είναι πάντα ανοικτό (6987964706 What's Up) και το email μας [email protected]
Ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής μέλους θα βρείτε εδώ
Η δύναμή μας είναι η Ενότητα και η Αλληλεγγύη.
Ας μην ξεχνάμε ότι με τόλμη και αγωνιστικότητα μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια των εργοδοτών μας για εκμετάλλευση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.