Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Καταγγελία για απολύσεις στον όμιλο «Aldemar» στη Ρόδο

Σε απολύσεις στο ξενοδοχείο «Paradise» προχωρά ο όμιλος «Aldemar», στη Ρόδο, σύμφωνα με τη Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ρόδου του ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις σημειώνουν ότι «πρόκειται για τον όμιλο που είχε απασχολήσει πέρσι την επικαιρότητα, με την απαίτησή του από τους εργαζόμενους να δηλώνουν ότι δεν είναι μέλη Σωματείου, απαίτηση που τελικά μετά από κινητοποιήσεις την πήρε πίσω.
Φαίνεται πως η εταιρεία έχει σκοπό να στηριχθεί στα ισοπεδωμένα δικαιώματα των εργαζομένων, στην ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς, για να διατηρήσει και να διευρύνει την κερδοφορία της σε συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού. 
Αυτό το μήνυμα έστειλε και η εργοδοσία μιλώντας σε συγκέντρωση που οργάνωσε αυτές τις μέρες για το προσωπικό, όπου ζήτησε από τους εργαζομένους να βάλουν πλάτη, να μην αντιδρούν, γιατί θα είναι μια "δύσκολη χρονιά".

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι ανάμεσα στους απολυμένους είναι όσοι σήκωσαν κεφάλι, παίρνοντας μέρος σε απεργίες του κλάδου, συγκροτώντας Επιτροπή Αγώνα, αλλά και μεγάλοι σε ηλικία εργαζόμενοι, με προβλήματα υγείας, ορισμένοι μάλιστα μετά από εργατικό ατύχημα στη δουλειά.

Μετά από αίτημα των εργαζομένων έχει οριστεί για τη Δευτέρα 16 Φλεβάρη τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Να ανακληθούν εδώ και τώρα όλες οι απολύσεις των συναδέλφων».

Πηγή:  http://www.902.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.