Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Δελτίο τύπου




Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Το Συνδκάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων της Αττικής, μαζί με εκπροσώπους των κλαδικών Συνδικάτων Σάμου και Κω, καθώς και μέλη ΔΣ των επιχειρησιακών σωματείων των ξενοδοχείων Intercontinental, Metropolitan, Royal Olympic, S.G.Lycabetus, Stanley, G.R.Lagonisi, Titania, Hilton, Athens Ledra, πραγματοποιήσαμε σήμερα Δευτέρα παρέμβαση στο Υπουργείο Απασχόλησης, απαιτώντας να παρθούν τώρα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των εποχικών εργαζομένων του κλάδου.
Στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Π. Σκουρλέτη, εκφράσαμε την αντίθεσή των εργαζομένων του κλάδου σε όλες τις αλλαγές που επήλθαν σχετικά με το επίδομα ανεργίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα οι τρεις μήνες της επιδότησης να βάζουν σε κίνδυνο ακόμη και την επιβίωση των εποχικών συναδέλφων, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου σε όλη τη χώρα.
Απαιτήσαμε την άμεση επαναφορά στο καθεστώς της επιδότησης που υπήρχε πριν το Ν. 3986/2011, επαναφορά που πρέπει να υλοποιηθεί με νόμο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και αναδρομικά από 1/2/2015, ως ένα πρώτο μέτρο που θα οδηγήσει στην ικανοποίηση του πάγιου και δίκαιου αιτήματός μας να χορηγείται το επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους-εποχικούς εργαζόμενους για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
Επίσης, εκθέσαμε το συνολικό μας πλαίσιο για τα μέτρα προστασίας των ανέργων όπως:
•    Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
•    Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.
•    Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για ανέργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.
•    Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
•    Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.
•     Απαγόρευση πλειστηριασμών από το Δημόσιο και τις τράπεζες με παράλληλο πάγωμα κάθε είδους οφειλής.
•   Ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων και των οικογενειών τους χωρίς καμία προϋπόθεση.
•    Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους.
•    Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά των ανέργων.
•    Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.
Ο Υπουργός Εργασίας μας απάντησε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει ορισμένα από τα αιτήματα που θέσαμε, χωρίς να δεσμευτεί για κανένα αυτά. 
Τα Συνδικάτα που πραγματοποιήσαμε την παρέμβαση, καθώς και άλλα σωματεία του κλάδου που έκαναν αντίστοιχες παρεμβάσεις στην περιφέρεια, θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε τον αγώνα για τα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Οι εργαζόμενοι να μη δείξουν καμιά ανοχή ή αναμονή στη συνέχιση των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται και από τη νέα συγκυβέρνηση.
Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου σε όλη τη χώρα, να κλιμακώσουν αυτόν τον αγώνα με νέα κινητοποίηση-παρέμβαση στις 19 Μάρτη, απαιτώντας να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.